Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολυλίμνιο Μεσσηνίας : Πόλος έλξης για τους φυσιολάτρες

Πολυλίμνιο Μεσσηνίας : Πόλος έλξης για τους φυσιολάτρες

Κοντά στους οικισμούς Καζάρμα και Χαραυγή Μεσσηνίας, στο μέσον περίπου της διαδρομής από την Καλαμάτα προς την Πύλο, βρίσκεται το μαγευτικό Πολυλίμνιο

Κοντά στους οικισμούς Καζάρμα και Χαραυγή Μεσσηνίας, στο μέσον περίπου της διαδρομής από την Καλαμάτα προς την Πύλο, βρίσκεται το μαγευτικό Πολυλίμνιο, μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους.

Οι φυσιολάτρες και οι περιπατητές εντυπωσιάζονται και γοητεύονται από το συνδυασμό της πυκνής βλάστησης με τα τρεχούμενα νερά, τις λιμνούλες και τους μικρούς καταρράκτες που στολίζουν το Πολυλίμνιο.

Το Πολυλίμνιο οφείλει την ονομασία του στις πολυάριθμες λιμνούλες της περιοχής (Mαυρολίμνα, Kάδη, Kαδούλα, Iταλού, Πανάγου, Σταθούλας κ.ά.).

Χωματόδρομοι, πλακόστρωτα και διάφορα έργα υποδομής (ξύλινα γεφυράκια, σιδερένια σκαλάκια, μεταλλικά στηρίγματα κ.ά.) καθιστούν εφικτή τη γνωριμία των ταξιδιωτών με το Πολυλίμνιο, έναν κατεξοχήν καλοκαιρινό φυσιολατρικό προορισμό, όταν τα δροσερά νερά της περιοχής προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, προπάντων στη λίμνη Κάδη με τον εντυπωσιακό καταρράκτη.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται τους χειμερινούς μήνες, όταν η στάθμη των υδάτων ανεβαίνει και το μονοπάτι της περιοχής καθίσταται ολισθηρό ή και αδιάβατο.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024