Ο Θανάσης Νασίκας είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο ως ένας από τους πλέον δυναμικούς αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας, πρωταγωνιστής στα μπλόκα, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του '90

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου, Θανάσης Νασίκας, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 66 ετών, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, αντιμετωπίζοντας το τελευταίο διάστημα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Θανάσης Νασίκας είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο ως ένας από τους πλέον δυναμικούς αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας, πρωταγωνιστής στα μπλόκα, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του ’90.

Ο Θανάσης Νασίκας -σύμφωνα με την ιστοσελίδα paidis.com- που στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής και πήρε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, αλλά δεν μπήκε ποτέ στη Βουλή αφού την έδρα κράτησε ο αρχηγός του κόμματος, διατέλεσε δήμαρχος Τυρνάβου την περίοδο 2003 – 2006 αφήνοντας σημαντικό έργο πίσω του.

Αφήνει πίσω τη σύζυγό του, τα παιδιά τους, τη μητέρα του αδέλφια και ανίψια.

O Θανάσης Νασίκας είχε ουσιαστικά αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση στον αγροτοσυνδικαλισμό το 2005 -αν και συνέχισε να μετέχει στις ενώσεις των αγροτών του Τυρνάβου. Τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς οι ισχυροί αγρότες του θεσσαλικού κάμπου είχαν αποτύχει να κλείσουν τα Τέμπη, για να διαπιστώσουν ότι είχε επέλθει «τέλος εποχής».

Λίγο καιρό αργότερα, ο Θανάσης Νασίκας βρέθηκε να αγοράζει (φθηνά) εκτάσεις στη Ρουμανία και να καλλιεργεί εκεί στάρι και καλαμπόκι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr