Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη: Σχέδιο ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός - Νέες καταγγελίες για μεταφορά τουρκικών όπλων

Λιβύη: Σχέδιο ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός – Νέες καταγγελίες για μεταφορά τουρκικών όπλων

«Τα δύο μέρη συμφώνησαν να παρουσιάσουν το σχέδιο συμφωνίας στους αντίστοιχους ηγέτες τους για νέες διαβουλεύσεις και να συνεδριάσουν και πάλι τον ερχόμενο μήνα για να επαναλάβουν τις συνομιλίες» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη

Οι εμπόλεμοι στη Λιβύη που συνομιλούν στη Γενεύη επεξεργάσθηκαν «σχέδιο συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός» που θα επιτρέψει στα Ηνωμένα Έθνη να επιβλέψουν «την ασφαλή επιστροφή των αμάχων στις ζώνες τους» ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

«Τα δύο μέρη συμφώνησαν να παρουσιάσουν το σχέδιο συμφωνίας στους αντίστοιχους ηγέτες τους για νέες διαβουλεύσεις και να συνεδριάσουν και πάλι τον ερχόμενο μήνα για να επαναλάβουν τις συνομιλίες» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη (UNSMIL).

Στο μεταξύ, πολιτικές συνομιλίες είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ την Τετάρτη, στη Γενεύη.

Νέες καταγγελίες για μεταφορά τουρκικών όπλων

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) κατήγγειλε τη μεταφορά τουρκικών όπλων και τουρκικού στρατιωτικού εξοπλισμού στη Λιβύη, μέσω του λιμανιού της Μισράτας.

«Επιβεβαιώνεται η άφιξη όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από την Τουρκία στο λιμάνι της Μισράτας για την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων και ένοπλων ομάδων στα δυτικά της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε δε, ότι πρόκειται για παραβίαση της συμφωνηθείσας εκεχειρίας στην περιοχή, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο LNA «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση.

Η Μισράτα βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, στις ακτές της Μεσογείου, και τελεί υπό τον έλεγχο της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024