Πρόκειται για το πρώτο μέτρο χαλάρωσης της καραντίνας στην οποία τέθηκε η μητρόπολη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων από την 23η Ιανουαρίου, πέραν της απομάκρυνσης με μισθωμένα αεροσκάφη εκατοντάδων πολιτών ξένων κρατών.

Μη μόνιμοι κάτοικοι της Ουχάν που είναι καλά στην υγεία τους θα μπορούν υπό όρους να λαμβάνουν άδεια να την εγκαταλείψουν, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της κινεζικής μητρόπολης που έχει μετατραπεί στο επίκεντρο της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19.

Πρόκειται για το πρώτο μέτρο χαλάρωσης της καραντίνας στην οποία τέθηκε η μητρόπολη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων από την 23η Ιανουαρίου, πέραν της απομάκρυνσης με μισθωμένα αεροσκάφη εκατοντάδων πολιτών ξένων κρατών.

Σύμφωνα με τον δήμο, οι μη κάτοικοι θα μπορούν να εγκαταλείψουν την Ουχάν εάν δεν έχουν συμπτώματα της ασθένειας και δεν έχουν έλθει σε επαφή με φορείς του κοροναϊού.

Μόνιμοι κάτοικοι που έχουν ιδιαίτερο λόγο να φύγουν, εάν για παράδειγμα χρειάζονται ιατρική θεραπεία που δεν σχετίζεται με την επιδημία, θα μπορούν επίσης να λάβουν άδεια να το κάνουν, όπως επίσης και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εστάλη στην Ουχάν για να συμμετάσχει στον αγώνα εναντίον του κοροναϊού.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να εξασφαλίζουν την άδεια των αρχών και οι αποχωρήσεις θα πρέπει να γίνονται κατανεμημένα.

Καθώς οι αεροπορικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις συνεχίζουν να μην έχουν ακόμη αποκατασταθεί στην Ουχάν, ο δήμος διευκρίνισε ότι μόνο δύο άνθρωποι θα μπορούν να φεύγουν οδικώς, ο ένας εκ των οποίων θα είναι ο/η οδηγός του αυτοκινήτου.

Όταν φθάνουν στους προορισμούς τους, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να δηλώνουν την άφιξή τους στις τοπικές αρχές και να παρακολουθούν την κατάστασή τους για 14 ημέρες.

Ορισμένοι δήμοι, όπως αυτός του Πεκίνου, επιβάλλουν καραντίνα 14 ημερών στο ξενοδοχείο ή κατ’ οίκον στους ανθρώπους που φθάνουν στην κινεζική πρωτεύουσα από άλλες περιοχές της χώρας.

Στην Ουχάν και στην επαρχία Χουμπέι, της οποίας είναι πρωτεύουσα, καταγράφονται τα περισσότερα από τα 77.00 κρούσματα της ασθένειες στην ηπειρωτική Κίνα, ανάμεσά τους περίπου 2.600 θανατηφόρα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr