Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστρέφουν στην Ελλάδα άρον άρον μαθητές από την Ιταλία λόγω κοροναϊού

Επιστρέφουν στην Ελλάδα άρον άρον μαθητές από την Ιταλία λόγω κοροναϊού

Το Υπουργείο Παιδείας τους ενημέρωσε ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Άμεση ήταν η επιστροφή από την Ιταλία στην Κρήτη λόγω κοροναϊού μιας ομάδας μαθητών από το Ηράκλειο οι οποίοι βρίσκονταν στη γείτονα χώρα στο πλαίσιο εκδρομής.

Σύμφωνα με το «Ράδιο Κρήτη», πρόκειται για 5-6 μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους οι οποίοι την Κυριακή το πρωί πέταξαν για Ρώμη και στη συνέχεια με τρένο θα κατευθύνονταν προς την νότια Ιταλία και συγκεκριμένα στην πόλη Κοζέντσα της Καλαβρίας.

Ενημέρωση από το Υπουργείο

Ωστόσο, μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία και τους πρώτους θανάτους, το Υπουργείο Παιδείας τους ενημέρωσε ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας.

Η ομάδα μαθητών επέστρεψε το απόγευμα της Κυριακής, μέσω της Νάπολης, στο Ελευθέριος Βενιζέλος και το βράδυ της ίδιας ημέρας έφτασαν στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το «Ράδιο Κρήτη» οι  μαθητές έχουν κάνει θερμομέτρηση ενώ όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδρομή φαίνεται ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Θεσσαλονίκη:Πολύ καλά στην υγεία τους οι μαθητές των σχολείων που επιστρέφουν από την Ιταλία

Η επιστροφή από την Ιταλία στην Ελλάδα των μαθητών τεσσάρων σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία έχει δρομολογηθεί, έπειτα από τη σχετική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, λόγω εξάπλωσης του κοροναϊού στη γειτονική χώρα.

“Είμαστε σε διαδικασία επιστροφής των μαθητών, θα γίνουν όλα στην ώρα τους και όπως πρέπει”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

“Μιλώ συνεχώς με τους διευθυντές των σχολείων και τους υπευθύνους των αποστολών. Τα παιδιά είναι όλα πολύ καλά στην υγεία τους και με εξαιρετικά ακμαίο ηθικό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες που μας δίνονται. Θα επιστρέψουν τα παιδιά άμεσα, εντός των επόμενων ημερών θα είναι στα σπίτια τους υγιέστατα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς και συνεχώς με τους γονείς και τα παιδιά”, τόνισε ο κ. Κόπτσης.

Διευκρίνισε, δε, πως συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία η διαδικασία της άμεσης επιστροφής από τις εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία αφορά λιγότερους από 200 μαθητές. Ερωτηθείς εάν υπάρχει πρόβλεψη σχετικά με την επιστροφή χρημάτων για τις εκπαιδευτικές εκδρομές που είχαν προγραμματιστεί και αναστέλλονται, απάντησε ότι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας από όπου θα δοθούν και οι σχετικές οδηγίες.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024