Μια υπόθεση «νιγηριανής απάτης», της κλοπής δηλαδή χρημάτων με την υπόσχεση απόδοσης μεγάλου κέρδους, εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από καταγγελία θύματος που του απέσπασαν 74.000 ευρώ.

Έναν αλλοδαπό, ο οποίος με τη μέθοδο της «νιγηριανής απάτης» είχε καταφέρει να αποσπάσει από το θύμα του αρκετές χιλιάδες ευρώ, συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές την περασμένη Παρασκευή.

Ειδικότερα, ένας ιδιώτης προέβη το προηγούμενο διάστημα σε καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λέγοντας ότι άγνωστοι τον προσέγγισαν μέσω Διαδικτύου -υποδυόμενοι στελέχη τραπεζικού ιδρύματος με έδρα το εξωτερικό- και του υποσχέθηκαν χορήγηση δανείων με ευνοϊκούς όρους, καθώς και τη δυνατότητα πολλαπλασιασμού και παραχάραξης νομισμάτων.

Αφού τον έπεισαν, ακολούθησε συνάντηση όπου επικαλέστηκαν την επίτευξη μεγαλύτερου κέρδους μέσω παραχάραξης – παραγωγής και πολλαπλασιασμού χαρτονομισμάτων, με τη χρήση δήθεν ειδικών χημικών – χρωστικών ουσιών σε χρωματισμένα χαρτονομίσματα και του απέσπασαν 74.000 ευρώ τα οποία δήθεν θα του απέδιδαν 148.000 ευρώ, ως παράγωγο – αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Δεν τους έφταναν όμως μόνο αυτά. Ακολούθως προγραμματίσθηκε νέα συνάντηση, προκειμένου το θύμα να καταβάλλει χρηματικό ποσό 150.000 ευρώ, ώστε μέσω της υποτιθέμενης διαδικασίας πολλαπλασιασμού να παραλάβει χρηματικό ποσό 300.000 ευρώ.

Όταν το θύμα κατάλαβε τη δράση του κυκλώματος, ειδοποίησε την Αστυνομία. Άμεσα, στήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Αττικής, όπου και συνελήφθη ο αλλοδαπός τη στιγμή που παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό 3.450 ευρώ, το οποίο προοριζόταν δήθεν για την αγορά των απαραίτητων χημικών – χρωστικών ουσιών αποχρωματισμού των χαρτονομισμάτων.

Στις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.450 ευρώ, πλήθος τεμάχια μαύρου χαρτιού με εντυπώσεις στοιχείων και διαστάσεις χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ σε βάρος του συλληφθέντα και τεσσάρων ακόμα συνεργών του – μελών της οργάνωσης που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, απάτη και παραχάραξη νομισμάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή του κυκλώματος σε παρόμοιες πράξεις συνεχίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr