Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνική πρεσβεία στην Ιταλία : Μέτρα για την ομαλή επιστροφή των Ελλήνων μαθητών

Ελληνική πρεσβεία στην Ιταλία : Μέτρα για την ομαλή επιστροφή των Ελλήνων μαθητών

Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας για τους Έλληνες μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ελληνική πρεσβεία στη γειτονική χώρα, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την ομαλή επιστροφή τους.

Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας για τους Έλληνες μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ελληνική πρεσβεία στη γειτονική χώρα, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την ομαλή επιστροφή τους.

Η ελληνική πρεσβεία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία και την επιστροφή Ελλήνων μαθητών, στην οποία υπογραμμίζεται:

«Οι ιταλικές αρχές έχουν λάβει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του CoVID-19, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως το κλείσιμο σχολείων για την τρέχουσα εβδομάδα, η αναβολή ορισμένων εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, καθώς η αναβολή των προγραμματισμένων για το επόμενο διάστημα σχολικών εκδρομών ιταλικών σχολείων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό».

«Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας»

Η ελληνική πρεσβεία στην Ιταλία, προσθέτει ότι : «για προληπτικούς επίσης λόγους, οι ελληνικές αρχές στην Ιταλία μεριμνούν σε συνεργασία με τους διευθυντές των Λυκείων που βρίσκονται στη χώρα για την ομαλή η επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας, πολλώ μάλλον πανικού.

Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ιταλία, καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων ιταλικών αρχών.

Όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ιταλία, θα πρέπει να απευθύνονται στην πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώνονται για τις συνθήκες που επικρατούν στον τόπο προορισμού τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία.

Κλεισμένοι στα σπίτια τους οι Έλληνες στην Ιταλία

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το MEGA, οι Έλληνες της Ιταλίας, ζουν με το φόβο του κοροναϊού.

Όσοι βρίσκονται, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, στην κίτρινη ζώνη, ζουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, έχοντας περιορίσει τις μετακινήσεις στο ελάχιστο.

«Έχουμε τρομάξει, προσπαθούμε να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις. Εγώ είμαι και μαμά ενός παιδιού, μόλις 5 μηνών, προσπαθώ να μείνω στο σπίτι όσο γίνεται περισσότερο, ο άντρας μου εργάζεται σε τράπεζα και δυστυχώς οι τράπεζες δεν έχουν εντολή να κλείσουν», δηλώνει η δημοσιογράφος Δανάη Δασοπούλου από το Μπέργκαμο.

Τα σχολεία, τα μουσεία και οι χώροι διασκέδασης είναι κλειστά, ενώ και τα αυτοκίνητα στο δρόμο είναι δυσεύρετα.

Ανήσυχοι οι γονείς, που τα παιδιά τους βρίσκονται στην Ιταλία σε σχολική εκδρομή, τους μιλούν στο τηλέφωνο, για να τα καθησυχάσουν.

Πάνω από δέκα ελληνικά σχολεία που βρίσκονται εκδρομή στην Ιταλία, επιστρέφουν εσπευσμένα, ύστερα από απόφαση της υπουργού Παιδείας.

Η εξάπλωση του ιού είναι θέμα χρόνου λένε οι Έλληνες που ζουν στην Ιταλία, προσπαθώντας να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

«Στην Φλωρεντία δεν είχαμε κάποιο περιστατικό, αλλά το περιμένουμε, είναι θέμα χρόνου».

Ανήσυχοι οι Ιταλοί

Μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA, εξάλλου η δημοσιογράφος Δανάη Δασοπούλου και η Σοφία Ζαφειροπούλου, πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Μιλάνου και γαστρεντερολόγος, αναφέρουν ότι υπάρχει έντονη ανησυχία των πολιτών και φόβος για τον κοροναϊό.

Η κα Ζαφειροπούλου ανέφερε ότι υπάρχει φόβος στο Μιλάνο, αλλά καθησύχασε λέγοντας ότι το υπουργείο Υγείας και η ιταλική κυβέρνηση έχουν πάρει δρακόντεια μέτρα.

Ανέφερε ότι τα περισσότερα θύματα στην Ιταλία που απεβίωσαν ήταν ασθενείς με βαριές παθήσεις.

Η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Μιλάνου επιβεβαίωσε την είδηση ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό ένας Ιταλός καθηγητής δερματολογίας, ο οποίος είχε βρεθεί στην Αθήνα για ένα συνέδριο, έπειτα πήγε Γερμανία και στη συνέχεια στο Μιλάνο.

Με τη σειρά της, η κα Δασοπούλου ανέφερε ότι δεν επικρατεί ακόμα πανικός στην Ιταλία, αλλά είναι έντονη η ανησυχία των πολιτών.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πολλοί ήταν οι Ιταλοί πολίτες που πήγαν στα σούπερ μάρκετ και έσπευσαν όλοι να προμηθευτούν με προϊόντα με μεγάλη διάρκειας ζωής.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024