Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1: Τους… γονάτισε μέσα στην Τούμπα

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1: Τους… γονάτισε μέσα στην Τούμπα

Προσκύνησε τον Ολυμπιακό μέσα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μαρτίνς αιχμαλώτισε τον Δικέφαλο και έφυγε με μεγαλειώδη νίκη, χάρη σε αυτογκόλ του Γιαννούλη. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του ΠΑΟΚ ως οφσάιντ. Στο +5 οι Ερυθρόλευκοι.

Ο Ολυμπιακός ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να τον προσκυνήσει μέσα στην Τούμπα. Στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον άμεσο αντίπαλό του. Ενα μήνυμα υπεροχής. Ενα μήνυμα ανωτερότητας. Το αυτογκόλ του Γιαννούλη στο 49ο λεπτό, μετά την τρομερή κούρσα του Τσιμίκα και το γύρισμα του Ραντζέλοβιτς, απλώς επιβεβαίωσε αυτό που φαινόταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Αυτό που φαινόταν σε όλη τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος. Από την πρώτη, έως την 25η αγωνιστική: Οτι ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα. Και δικαίως, πλέον, διεύρυνε τη διαφορά του από τον ΠΑΟΚ στο +5.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς της. Δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του. Κυριάρχησε, έπαιξε καλύτερα από τον αντίπαλό του, είχε ξεκάθαρο πλάνο.

Και με ψυχωμένο σύνολο, αλλά και με τη δεδομένη ποιότητα του ρόστερ του, χτύπησε τις αδυναμίες του Δικεφάλου. Βρίσκοντας, δοκάρι, φάσεις και τελικά το γκολ που φαινόταν από την πρώτη στιγμή που θα έδινε το μεγάλο «διπλό». Ενα γκολ που σωστά μέτρησε, καθώς όπως φάνηκε και από τις κάμερες του PAOK TV, η μπάλα δεν έχει βγει άουτ στο γύρισμα του Ραντζέλοβιτς.

Όπως επίσης σωστά δεν μέτρησε το γκολ που δεν πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο 52ο λεπτό. Και αυτό, όπως έδειξαν οι κάμερες του PAOK TV και είδε ο ίδιος ο διαιτητής Στίλερ, μετά από υπόδειξη του VAR, αλλά και του επόπτη του, διότι ο Φερνάντο Βαρέλα, είναι οφσάιντ και έχει άμεση συμμετοχή στη φάση που εξελίσσεται.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την έκπληξη, δίνοντας φανέλα βασικού στον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς αντί του Γιώργου Μασούρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε την ομάδα του με τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ομάρ, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν είναι στα χαφ, με τον Ραντζέλοβιτς στο δεξί και τον Βαλμπουενά στο αριστερό άκρο. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Ελ Αραμπί. Από την άλλη, ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Πασχαλάκη στην εστία και τους Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλη στην τετράδα της άμυνας. Οι Μίσιτς και Μαουρίτσιο ήταν στα χαφ, με τους Λημνιό Πέλκα και Μπίσεσβαρ πίσω από τον Σβιντέρσκι.

Χαμηλό τέμπο

Ο ΠΑΟΚ με τη δύναμη που του δίνει η Τούμπα προσπάθησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι, όμως, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ σωστά στημένος στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του και οι Ερυθρόλευκοι είχαν κλείσει σωστά τους χώρους προς την εστία του Σα. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να συνεργαστούν και ήταν εντελώς ακίνδυνοι απέναντι στον Πορτογάλο τερματοφύλακα. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και ήταν ολοφάνερο ότι ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα με τους ταχύτατους Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, με τους παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα να κάνουν πολλά λάθη, αποτέλεσμα της ασφυκτική πίεσης που ασκούσαν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς.

Δοκάρι με τον Ελ Αραμπί, ευκαιρία με τον Τσιμίκα

Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους μάλιστα άνηκε στον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα στον Ελ Αραμπί! Οι Ερυθρόλευκοι στο τελευταίο πεντάλεπτο πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 42’ άγγιξαν το γκολ με τον Μαροκινό. Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αφρικανός στράικερ με γυριστό έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες, οι οποίοι ένα λεπτό αργότερα απείλησαν ξανά με τον Τσιμίκα. Ο διεθνής μπακ έκανε το σλάλομ από αριστερά, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ινγκασον και έφυγε κόρνερ. Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα στις δύο ευκαιρίες που είχαν και έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0.

«Σίγησε» την Τούμπα!

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός ήταν σωστά στημένος στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, στο 49’ έπαιξε τέλεια το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Δημήτρη Γιαννούλη. Ο Τσιμίκας έκανε την κούρσα από αριστερά, απέφυγε όποιον βρέθηκε απέναντί του, έκανε το σουτ, ο Πασχαλάκης απέκρουσε, ο Ραντζέλοβιτς στο δεύτερο δοκάρι σούταρε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του άουτ, αυτή κόντραρε στον Γιαννούλη και μπήκε στα δίχτυα! Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς χτύπησαν με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και ανάγκασαν την Τούμπα να… σιωπάσει και να υποκλιθεί μπροστά τους.

Ακυρώθηκε σωστά γκολ του ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος του Βορρά μετά το γκολ του Ολυμπιακού προσπάθησε να αντιδράσει και στο 52’ σκόραρε με τον Βαρέλα, αλλά το γκολ που πέτυχε ο Αφρικανός ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, ο Μπουχαλάκης δεν βρήκε καλά την μπάλα, την έστειλε προς το τέρμα του Σα, ο Πορτογάλος απέκρουσε, ο Σβιντέρσκι πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, ο πορτιέρο του Ολυμπιακού απέκρουσε ξανά και ο Βαρέλα από κοντά την έστειλε στα δίχτυα. Ο σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ όμως στην αρχή της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ και ο Γερμανός διαιτητής μετά τη χρήση του VAR το ακύρωσε. Μια πολύ σωστή απόφαση από τον Στίλερ, που είδε ότι ο Βαρέλα ήταν εκτεθειμένος.

Πίεσε ο ΠΑΟΚ, ιδανικά στημένος ο Ολυμπιακός

Ο Δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε να απειλήσει με στημένα γύρω από την περιοχή του Σα, αλλά οι Ερυθρόλευκοι είχαν πάντα τις απαντήσεις στις «ασπρόμαυρες» ερωτήσεις. Στο 57’ ο Βιεϊρίνια σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Γκιγιέρμε και ο Σα μπλόκαρε εύκολα. Στο 64’ ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Ακμπομ αντί του Πέλκα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Πέδρο Μαρτίνς απάντησε με τον Χασάν αντί του Ελ Αραμπί. Στο 70’ μάλιστα ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0 με τον Καμαρά! Ο Αφρικανός ανέβηκε, βρήκε χώρο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, σούταρε, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε και απέκρουσε.

Στο 74’ οι γηπεδούχοι πήραν φάουλ έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού. Σε ιδανική θέση για απευθείας εκτέλεση. Ο Βιεϊρίνια πήρε πάνω του τη φάση, εκτέλεσε απευθείας, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σα. Ένα λεπτό αργότερα ο Φερέιρα έκανε δεύτερη αλλαγή, με τον Ελ Καντουρί αντί του Μαουρίτσιου. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του Ελ Καντουρί, ο Μπίσεσβαρ προσπάθησε να βρει τον συμπαίκτη του με βαθιά μπαλιά, αλλά ο Μαροκινός έπιασε… αέρα.

Ο Ολυμπιακός ήταν ιδανικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ στο 82’ να κλείνει τις αλλαγές του με τον Λάμπρου αντί του Λημνιού. Ένα λεπτό μετά ο Μαρτίνς «φρέσκαρε» την ομάδα του για να πιέσει ακόμα περισσότερο στη μεσαία γραμμή, βάζοντας τον Γιώργο Μασούρα αντί του Ραντζέλοβιτς, ενώ στο 90+2’ έβγαλε τον Βαλμπουενά και έβαλε τον Γκασπάρ. Οι γηπεδούχοι όσο και αν πίεσαν, δεν κατάφεραν να βρεθούν σε θέση βολής, με τους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν μια τεράστια νίκη απέναντι στον συνδιεκδικητή του τίτλου και να βρίσκονται πλέον στο +5!

ΠΑΟΚ (4-4-1-1): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο (75’ Ελ Καντουρί), Μίσιτς, Λημνιός (82’ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (64’ Άκπομ), Σβιντέρσκι.

Ολυμπιακός (4-3-3): Σα, Ομάρ, Μπα, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιλέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (90+2′ Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (83’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (69’ Χασάν).

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024