Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0

ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0

Η ΑΕΚ προηγήθηκε 2-0 πριν το 10λεπτο και 3-0 μέχρι το 30’, φτάνοντας σε μια άνετη επικράτηση επί του ΟΦΗ με ωραίο ποδόσφαιρο και πρωταγωνιστή τον Βέρντε

Ένα «ξέσπασμα» στο πρώτο μισάωρο του αγώνα ήταν αρκετό για την ΑΕΚ προκειμένου να επικρατήσει του ΟΦΗ στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ. Η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 πριν καλά-καλά συμπληρωθούν 10 λεπτά αγώνα, ενώ μέχρι το 30’ σκόραρε ξανά, διαμορφώνοντας από νωρίς το τελικό 3-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα που παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες ήταν ο Ντανιέλε Βέρντε. Ο Ιταλός εξτρέμ σκόραρε δύο φορές και ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, οδηγώντας την ομάδα του στο «τρίποντο». Αυτή ήταν η τέταρτη σερί νίκη για τον Δικέφαλο στο πρωτάθλημα, που πηγαίνει με… αέρα στον ημιτελικό κυπέλλου απέναντι στον Άρη.

H AEK ξεκίνησε το ματς με το πόδι στο γκάζι. Καθώς πριν καλά-καλά συμπληρωθούν 10 λεπτά η Ένωση προηγούνταν με 2-0! Στο 5’ ο Λιβάγια έγινε κάτοχος της μπάλας, σέντραρε και ο Μάνταλος με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Δικέφαλο. Ενώ τρία λεπτά μετά ο Βέρντε μπήκε από δεξιά στην περιοχή, πλάσαρε υποδειγματικά και ζευγάρωσε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Έτσι η ΑΕΚ έβαλε από πολύ νωρίς γερές βάσεις για τη νίκη, αποκτώντας και άλλον αέρα. Μάλιστα στο 21’ οι Κιτρινόμαυροι θα αγκαλιάσουν και ένα τρίτο γκολ. Ο Βέρντε βγήκε απέναντι από τον Σωτηρίου, όμως πλάσαρε κάπως βιαστικά, με τον Σωτηρίου να αποκρούει με τα πόδια.

Ωστόσο ότι δεν έγινε σε αυτή τη φάση, έγινε στο 30’. Ο Βέρντε σκόραρε ξανά, έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Ολιβέιρα, με το τέρμα του Ιταλού να ακυρώνεται αρχικά ως οφσάιντ. Όμως έπειτα από χρήση VAR φάνηκε πως δεν υπάρχει κάποια παράβαση, με το γκολ να μετράει κανονικά και την ΑΕΚ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0!

Το δεύτερο τέρμα του Βέρντε στο ματς έκρινε επί της ουσίας και την αναμέτρηση. Μιας και ο ΟΦΗ είχε να ανέβει ένα… βουνό, προκειμένου να πάρει κάτι από το παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ είχε πλέον ένα μεγάλο προβάδισμα, με την ομάδα του Καρέρα να κατεβάζει στροφές μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση μπήκε και πάλι με… άγριες διαθέσεις. Ο Μάνταλος όμορφα έβγαλε σε θέση βολής τον Ολιβέιρα, ο οποίος έκανε κίνηση χωρίς τη μπάλα, πάτησε περιοχή, την πήρε από τον αρχηγό της ΑΕΚ, έκανε το δυνατό σουτ όμως δεν βρήκε στόχο, στο 52’.

Ενώ δύο λεπτά μετά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε εντυπωσιακά καρφωτή κεφαλιά του Μάνταλου από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το κρεσέντο χαμένων ευκαιριών των Κιτρινόμαυρων συνεχίστηκε. Στο 57’ ο Βέρντε ελίχθηκε στην περιοχή και γύρισε σκαφτά, παράλληλα προς την εστία, με τον Μάνταλο να αστοχεί σε προβολή σχεδόν προ κενής εστίας! Μετά από αυτή τη φάση η ΑΕΚ κατέβασε πάλι τον ρυθμό της.

Ο Καρέρα έκανε στο 65’ την πρώτη του αλλαγή με τον Αραούχο να περνά στη θέση του Ολιβέιρα, που ένιωσε ενοχλήσεις στους ταλαιπωρημένους προσαγωγούς του.

Η ΑΕΚ είχε 1-2 καλέ στιγμές για να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμά της, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει, με αποτέλεσμα το 3-0 να παραμείνει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης (77’ Παουλίνιο), Οικονόμου, Λόπες, Χουλτ, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε, Μάνταλος (81’ Σιμόες), Λιβάγια, Ολιβέιρα (67’ Αραούχο)

ΟΦΗ (Γ. Σίμος, 4-2-3-1): Σωτηρίου, Μπράουν (85’ Μαρινάκης), Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο (67’ Ναμπί), Βίκτορ, Τσιλιανίδης, Βαζ (67’ Νέιρα), Σεμέντο, Φιγκεϊρέδο

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024