Προσπαθούμε να εισάγουμε εξωδικαστικές διαδικασίες όπως η διαμεσολάβηση ώστε να μικρύνει ο χρόνος για την απονομή της Δικαιοσύνης ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος μίλησε το πρωί στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο εκτός από το θέμα με την υπόθεση Novartis και τους προστατευόμενους μάρτυρες, αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα των καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης και παραδέχθηκε  ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα.

«Οι καθυστερήσεις  στην απονομή της Δικαιοσύνης είναι παθογένειες δεκαετιών . Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα» είπε ο κ. Τσιάρας για να προσθέσει.

Η Δικαιοσύνη εδράζεται σε τρεις πυλώνες . Οι άνθρωποι δηλαδή  οι δικαστικοί και οι υπάλληλοι, οι υποδομές και οι διαδικασίες. Αυτό που μπορούμε να αλλάξουμε άμεσα είναι οι διαδικασίες, να ψηφιοποιοήσουμε τις διαδικασίες. Κινούμαστε ταχύτητα».

Το δεύτερο  είναι, πρόσθεσε,  ότι προσπαθούμε να εισάγουμε εξωδικαστικές διαδικασίες όπως η διαμεσολάβηση ώστε να μικρύνει ο χρόνος για την απονομή της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr