Τσιάρας: Τεράστιο το πρόβλημα με το χρόνο απονομής Δικαιοσύνης
Προσπαθούμε να εισάγουμε εξωδικαστικές διαδικασίες όπως η διαμεσολάβηση ώστε να μικρύνει ο χρόνος για την απονομή της Δικαιοσύνης ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος μίλησε το πρωί στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο εκτός από το θέμα με την υπόθεση Novartis και τους προστατευόμενους μάρτυρες, αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα των καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης και παραδέχθηκε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα.
«Οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης είναι παθογένειες δεκαετιών . Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα» είπε ο κ. Τσιάρας για να προσθέσει.
Η Δικαιοσύνη εδράζεται σε τρεις πυλώνες . Οι άνθρωποι δηλαδή οι δικαστικοί και οι υπάλληλοι, οι υποδομές και οι διαδικασίες. Αυτό που μπορούμε να αλλάξουμε άμεσα είναι οι διαδικασίες, να ψηφιοποιοήσουμε τις διαδικασίες. Κινούμαστε ταχύτητα».
Το δεύτερο είναι, πρόσθεσε, ότι προσπαθούμε να εισάγουμε εξωδικαστικές διαδικασίες όπως η διαμεσολάβηση ώστε να μικρύνει ο χρόνος για την απονομή της Δικαιοσύνης.
- Εθνική Ελλάδος: Η 12άδα του Σπανούλη για το ματς με τη Ρουμανία
- Μεξικό: Τρεις νεκροί από ασφυξία στους πανηγυρισμούς για την πρόκριση στο Μουντιάλ
- Υπερδύναμη η ΕΕ στην Τεχνητή Νοημοσύνη; Οι ειδικοί αμφιβάλλουν.
- Ουκρανία: Μειώθηκαν τον Ιούνιο οι ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους – Τα στοιχεία
- Κρίση στη Γαλλία: Σε «κατάσταση ασφυξίας» βρίσκονται οι φυλακές της χώρας
- MAD VMA 2026: Απόψε αποκλειστικά στο MEGA
- Ο Κλοπ θέλει να επιστρέψει στους πάγκους και να αναλάβει τη Γερμανία
- Στρακόσια και Ρότα «παίζουν μπάλα» στη Μύκονο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442