Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά προς Τσίπρα : Η σοσιαλδημοκρατία δεν είναι αποκριάτικη στολή

Γεννηματά προς Τσίπρα : Η σοσιαλδημοκρατία δεν είναι αποκριάτικη στολή

Η Φ. Γεννηματά χαρακτηρίζει το ΚΙΝΑΛ γνήσια σοσιαλιστική παράταξη, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως είναι ευκαιριακός παρατηρητής. Επισημαίνει δε πως η επικείμενη συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ θα επικυρώσει τη σοσιαλιστική του ταυτότητα

«Καλές οι Απόκριες αλλά η σοσιαλδημοκρατία δεν είναι αποκριάτικη στολή» τονίζει η Φώφη Γεννηματά χαρακτηρίζοντας «δήθεν κεντροαριστερό» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει επίσης τη ΝΔ «δήθεν μεταρρυθμιστική κεντρώα» και επισημαίνει ότι το «τεχνητό διπολικό πολιτικό σύστημα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ «μόνο σε αδιέξοδα οδηγεί».

Δεν χρειαζόμαστε τα φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

Σε συνέντευξή της στο «Ελεύθερο Τύπο» η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζει ότι η αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ είναι δεδομένη.

«Πασχίζουν οι παπαγάλοι της ΝΔ και τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσουν προπέτασμα καπνού και να διαστρεβλώσουν τη θέση μας για την αυτόνομη πορεία. Έχω πει και στη Βουλή ότι δεν χρειαζόμαστε τα φλερτ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ» ανέφερε η κα Γεννηματά.

Προσθέτοντας πως «το Κίνημα Αλλαγής γίνεται κάθε μέρα και πιο ελκυστικό στους προοδευτικούς πολίτες και αυτό είναι που τους ανησυχεί. Να το προσέξουν οι ψηφοφόροι και τα στελέχη μας και μην παγιδεύονται στην προπαγάνδα τους».

Σοσιαλιστική ταυτότητα και παράταξη

Επίσης η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει πως «κανένα προπέτασμα καπνού δεν μπορεί να κρύψει τις ουσιαστικές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που έχουμε με τη ΝΔ ούτε τις αντίστοιχες διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε μια γνήσια προοδευτική σοσιαλιστική παράταξη και σε ευκαιριακούς παρατηρητές όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει κρίση ταυτότητας και είναι a la carte λίγο από όλα και στη Ελλάδα και στην Ευρώπη»

Δηλώνει ακόμη ότι η επικείμενη Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής, στα μέσα Μαρτίου, σηματοδοτεί την πολιτική του αντεπίθεση καθώς τη σφραγίδα για τη σοσιαλιστική του ταυτότητα.

«Είμαστε σοσιαλιστές και δημοκράτες. Θέλουμε ένα ζωντανό και ανοιχτό κόμμα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας για να σταθεί απέναντι στις νέες μορφές ανισότητας και να αντιμετωπίσει τις διακρίσεις, το τεχνολογικό χάσμα και την κλιματική αλλαγή. Να ξανακάνει τη δημοκρατία ισχυρή και αποτελεσματική. Να τοποθετήσει ξανά την Ελλάδα στο νέο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον. Να εξασφαλίσει τη δίκαιη μετάβαση στις αλλαγές που απαιτούνται. Φέρνουμε την πολιτική στο προσκήνιο. Το σύνθημα της Συνδιάσκεψης μας είναι ότι «η πολιτική επιστρέφει». Και καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν ενεργά και να οδηγήσουμε την παράταξη στη νέα εποχή», επισημαίνει η κ. Γεννηματά.

Αμήχανη και προβλέψιμη

Ακόμη επικρίνει την κυβέρνηση της ΝΔ για την τακτική της απέναντι στην Τουρκία λέγοντας ότι συνεχίζει να υποτιμά το πρόβλημα, ακολουθεί αμήχανη πίσω από τις εξελίξεις που τρέχουν και δηλώνει προβλέψιμα δεδομένη.

Σχετικά με την όξυνση στο μεταναστευτικό-προσφυγικό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αναφέρει ότι βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς η κρίση οξύνεται και με το κυβερνητικό αλαλούμ και το ανθρωπιστικό πρόβλημα διευρύνεται με τη ακροδεξιά να καραδοκεί.

«Όσο αφορά τις ΜΚΟ πρόκειται για επικοινωνιακή κίνηση της Κυβέρνησης, με διάταξη που προϋπήρχε και είναι αναποτελεσματική με τη γραφειοκρατία που προσθέτει», αναφέρει.

Καβγάς για το ποιος είναι πιο απατεώνας

H κα Γεννηματά σε δήλωσή της για τις ομιλίες των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα αυτό το Σαββατοκύριακο τους κατηγόρησε ότι συνεχίζουν την τυφλή σύγκρουση και καβγαδίζουν για το ποιος είναι περισσότερο απατεώνας.

Τόνισε μάλιστα η κα Γεννηματά ότι και οι δύο βλάπτουν το ίδιο τον ελληνικό λαό.

https://twitter.com/FofiGennimata/status/1231545771964747776

https://twitter.com/FofiGennimata/status/1231545774439309313

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024