
Ρέθυμνο – Λαύριο 75-77 (κ.δ. 65-65)
Σε ένα ματς που χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο για να μάθουμε τον τελικό νικητή, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη επικράτησε με βολές του Μουράτου στο τέλος
Τεράστια νίκη για το Λαύριο, το οποίο πέρασε από το Ρέθυμνο, επικρατώντας στην παράταση με σκορ 77-75 για την 19η αγωνιστική της Basket League. Οι Κρητικοί είχαν στις τάξεις τους έναν εκπληκτικό Φράνκαμπ με 31 πόντους, ο οποίος είχε την δυνατότητα να οδηγήσει στο ματς σε δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο, όμως μετά την βολή του και το ριμπάουντ, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι σε δίποντο.
Η αναμέτρηση εξ αρχής ήταν συγκλονιστική. Ο Λαύριο μπήκε δυνατά και βρέθηκε να είναι μπροστά με 6 πόντους με το τέλος της πρώτης περιόδου (13-19) ενώ παρέμεινε σε αυτό το επιπεδο και στην δεύτερη περίοδο. Οι παίκτες του Σερέλη έπαιζαν στα… κόκκινα και έκλεισαν το ημίχρονο με 3 πόντους διαφορά (33-36).
Οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να αντεπιτεθούν. Ο Φράνκαμπ βασικά. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν όλα τα λεφτά και η ομάδα του γύρισε το παιχνίδι και προηγήθηκε με 7 πόντους (58-51). Το Λαύριο πλησίασε, ο Ντεκοζί έγραψε το 65-64 με τρίποντο και το ματς πήρε φωτιά.
Το φινάλε της κανονικής διάρκειας έσπασε καρδιές, ο Χάρις αστόχησε σε τρίποντο, ο Άλμαν κέρδισε φάουλ και βολές για τους φιλοξενούμενους, όμως πέτυχε μόνο την μία από το ζευγάρι του για το 65-65 της κανονικής διάρκειας.
Το Ρέθυμνο στην αρχή της παράτασης πέρασε μπροστά με 4 πόντους μετά από προσπάθειες των Χάρις και Φράνκαμπ. Το Λαύριο προσπέρασε με δύο έπειτα από τους πόντους των Ντεκόζι και Ντάιμ ( 71-73), ενώ οι Κρητικοί έχασαν το επόμενο σουτ με τον Χάρις και οδήγησαν τον Μουράτο στις βολές με 18 δευτερόλεπτα να απομένουν.
Ο Μουράτος έβαλε και τις δύο, ο Φράνκαμπ με τρίποντο έγραψε το 74-75, με τον Έλληνα γκαρντ να επιστρέφει και πάλι στην γραμμή της φιλανθρωπίας. Πέτυχε και τις δύο, ο Φράνκαμπ με 8 δευτερόλεπτα προσπάθησε να επιτεθεί, κέρδισε το φάουλ, έβαλε την πρώτη βολή του, αστόχησε στην δεύτερη και πήρε το ριμπάουντ αλλά δεν κατάφερε να στείλει την ομάδα του στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο αφού αστόχησε στο δίποντο.
Τα δεκάλεπτα: 13-19, 33-36, 54-49, 65-65, 75-77 (παράταση)
- Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Γεωργιάδη για υποκλοπές: Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά αυτόν τον πολιτικό κωλοτούμπα
- Στον δρόμο για το Final Four του ΟΑΚΑ: Πρώτη «μάχη» με Μονακό για τον Ολυμπιακό – Για το break στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός
- Δουλειά της δικαιοσύνης δεν είναι να συγκαλύπτει την παρανομία και να προσφέρει ατιμωρησία σε μια κυβέρνηση που εγκληματεί
- Άλβαρες: «Είμαστε η Ατλέτικο Μαδρίτης και θέλουμε να γράψουμε ιστορία»
- Ισόβια στον ηθοποιό Nathan Chases His Horse του «Χορεύοντας με τους λύκους» για σεξουαλικές επιθέσεις
- Άγιος Δημήτριος: Στο Ναυτοδικείο Πειραιά σήμερα ο 20χρονος που σκότωσε τον 27χρονο



