Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Μελέτη για τις Online Video διαφημίσεις

Νέα Μελέτη για τις Online Video διαφημίσεις

Τα σύντομα διαφημιστικά βίντεο αποδοτικότερα από τα παραδοσιακά μεγάλα

Μία νέα έρευνα της IPG MEDIABRANDS Netherlands, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με νευροεπιστήμονες της UnRavel Research, αποκάλυψε ότι τα σύντομα σε διάρκεια videos είναι σε θέση να επικοινωνήσουν ένα brand και ένα μήνυμα αποτελεσματικότερα από τα πρώτα δευτερόλεπτα ενός κανονικού σε διάρκεια online spot.

H έρευνα δείχνει ότι μόνο το 25% των θεατών θα απορροφήσει πραγματικά το μήνυμα ενός συνηθισμένου online spot, χωρίς σαφή εικόνα του brand στα πρώτα δευτερόλεπτα του video. Μέσα από τα ευρήματα της έρευνας φαίνεται ότι τα διαφημιστικά spots διάρκειας 20’’-30’’ στο Facebook και στο Instagram, παρακολουθούνται από το 39% των θεατών για μόλις 2-3 δευτερόλεπτα. Ενώ κατά μέσο όρο το 37% των YouTube viewers βλέπουν ολόκληρο το διαφημιστικό spot.

H μελέτη προσφέρει μια σειρά εντυπωσιακών insights στους marketers. Ένα απ’ τα σημαντικότερα είναι ότι το brand πρέπει απαραίτητα να είναι αναγνωρίσιμο στα πρώτα 2’’ του video. Αν μια διαφήμιση δεν έχει ένα αναγνωριστικό της μάρκας στα πρώτα 2 δευτερόλεπτα, το αποτέλεσμα είναι ότι περισσότερο από το 90% των θεατών δεν θα έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Σε ένα κόσμο όπου οι καταναλωτές γίνονται όλο και περισσότερο ανυπόμονοι, με την προσοχή τους να διασπάται εύκολα, ένα σύντομο διαφημιστικό video που προβάλει από την αρχή και ξεκάθαρα το brand μπορεί να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τα μεγάλα video που προορίζονται για την τηλεόραση.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024