Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νικολάου στο MEGA: Σπάσαμε τη «μαφία των φυλακών»

Νικολάου στο MEGA: Σπάσαμε τη «μαφία των φυλακών»

Η κ. Νικολάου αναφέρθηκε με μελανά χρώματα στην κατάσταση που επικρατούσε στις φυλακές της χώρας όταν ανέλαβε λέγοντας χαρακτηριστικά πως στον Κορυδαλλό δεν έκλειναν τα κελιά το βράδυ. 

Στο στούντιο της εκπομπής Κοινωνία Ώρα MEGA, βρέθηκε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου η οποία μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές ενώ αναφέρθηκε στις προτεραιότητές της για το επόμενο διάστημα.

Η κ. Νικολάου αναφέρθηκε με μελανά χρώματα στην κατάσταση που επικρατούσε στις φυλακές της χώρας όταν ανέλαβε λέγοντας χαρακτηριστικά πως στον Κορυδαλλό δεν έκλειναν τα κελιά το βράδυ ενώ αποκάλυψε πως οι νέες φυλακές θα κατασκευαστούν στον Ασπρόπυργο και θα είναι έτοιμες έως τα τέλη του 2022.

«Μέρα και νύχτα οι κρατούμενοι ήταν στους διαδρόμους με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά συμπλοκές» τόνισε χαρακτηριστικά περιγράφοντας όλα όσα συνέβαιναν στον Κορυδαλλό.

«Σπάσαμε τη μαφία των φυλακών»

«Οι φυλακές ήταν ταμπού, δεν συζητούσε κανείς γι’ αυτές» τόνισε η κυρία Νικολάου, συμπληρώνοντας πως η πρώτη της εμπειρία από τις φυλακές Κορυδαλλού ήταν πολύ κακή. «Είδα μια φυλακή Κορυδαλλού παρατημένη κυριολεκτικά. Η διοίκηση ήταν στα χέρια των κρατουμένων, το προσωπικό ήταν εξαθλιωμένο και υποστελεχομένο και έπρεπε να γίνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση και να αναλάβει ξανά τον έλεγχο η διοίκηση των φυλακών και το προσωπικό» πρόσθεσε.

Η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής υπογράμμισε ότι πρώτη κίνηση ήταν να γίνουν έκτακτες μεταγωγές και να σπάσει η «μαφία των φυλακών».

Αναφερόμενη στο θέμα με το τζακούζι  στις φυλακές, αποκάλυψε ότι βρέθηκε σε κελί σκληρού βαρυποινίτη.

Στον Ασπρόπυργο οι νέες φυλακές

Μιλώντας για την κατασκευή των νέων φυλακών που θα αντικαταστήσουν αυτές του Κορυδαλλού, τόνισε πως έχει επιλεγεί το οικόπεδο και έχει γίνει η παραχώρηση.

«Θα κατασκευαστούν στην περιοχή του Ασπροπύργου. Μέχρι τα τέλη του 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί. Θα είναι δυναμικότητας 1.800 θέσεων, μόνο δικαστικές, σύγχρονες και με  τις κατάλληλες συνθήκες για φυλακισμένους και εργαζόμενους», πρόσθεσε.

Νομοσχέδιο για μεταγωγές και ψυχιατρείο Κορυδαλλού 

Τέλος, η κ. Νικολάου σημείωσε ότι στις αρχές Μαρτίου θα κατατεθεί στη Βουλή νέο νομοσχέδιο, στο οποίο θα προβλέπονται οι απαιτούμενες αλλαγές στα ζητήματα των μεταγωγών, του υπερπληθυσμού στα σωφρονιστικά καταστήματα και την εισαγωγή κρατουμένων στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού.

«Θα αλλάξει ο τρόπος μετάβασης στις αγροτικές φυλακές, γιατί είναι πολύ μεγάλη πληγή» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 προέβλεπε μετακινήσεις κρατουμένων σε αγροτικά καταστήματα κράτησης όπως ο «Τοξοβόλος» του Συντάγματος.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024