Στην Ομόνοια μεταφέρεται το Υπουργείο Τουρισμού
Σημαντική κίνηση για την αναβάθμιση της περιοχής
Υπογράφηκε η σύμβαση μίσθωσης μεταξύ του Υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη και του Διοικητή και Προέδρου του Δ.Σ. του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, κ. Ευάγγελου – Απόστολου Κωνσταντίνου, με την οποία το ακίνητο επί της οδού Σωκράτους 65, στην Αθήνα εκμισθώνεται στο Υπουργείο Τουρισμού.
Το ακίνητο αναμένεται να στεγάσει τόσο τα γραφεία του Υπουργείου Τουρισμού όσο και τις υπηρεσίες του Ε.Ο.Τ.
Η είδηση έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η πλατεία Ομονοίας αλλάζει ριζικά και θα παραδοθεί σύντομα σε λειτουργία. Με την έλευση του υπουργείου αναμένεται να αναβαθμιστεί όλη η περιοχή που αποτελούσε μέχρι πρότινος σημείο υποβάθμισης της πρωτεύουσας.
Η διάρκεια της μίσθωσης του κτιρίου ορίζεται στα 30 έτη.
Σημαντικό ακίνητο
Πρόκειται για ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας 10.247,01 τ.μ., με εμβληματικό χαρακτήρα, το οποίο για δεκαετίες είχε αποτελέσει ένα από τα σημεία αναφοράς της περιοχής της Πλατείας Ομονοίας, λειτουργώντας αρχικά, από το έτος 1961 έως το 1980 ως το ξενοδοχείο «Ambassadeur» και στη συνέχεια , από το έτος 1981 έως το 2000, ως το Εφετείο Αθηνών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο, κατά τα τελευταία είκοσι, περίπου, έτη, παρέμενε κενό και αναξιοποίητο, χωρίς να αποφέρει κανένα έσοδο, οπότε εκτιμάται πως η αποκατάστασή του θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής της Πλατείας Ομονοίας.
Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής συμφωνίας, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, υπογράμμισε πως «η μεταφορά του Υπουργείου Τουρισμού και των υπηρεσιών του Ε.Ο.Τ. στην Πλατεία Ομονοίας έχει διττή σημασία. Αρχικά, θα συμβάλει στην αναβάθμιση όλης της περιοχής, η οποία είχε χάσει την αίγλη του παρελθόντος και, παράλληλα, αποτελεί ένα γεγονός που θα εξασφαλίσει ετήσια εξοικονόμηση πόρων του Δημοσίου της τάξεως του 1,8 εκατομμυρίου ευρώ».
Ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., κ. Ευάγγελος-Απόστολος Κωνσταντίνου, ανέφερε πως «η υπογραφή εκμίσθωσης αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του Ταμείου, μια κεντρική επιλογή που υλοποιείται πλέον σε σημαντικό βαθμό με προφανή οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη. Το δεύτερο είναι η συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, ένα κομβικό υπουργείο για την οικονομική ανάπτυξη και για τη διεθνή προβολή της χώρας μας».
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Οικειοθελής εισαγωγή σε κέντρο θεραπείας
- Τραγωδία στους Παξούς: Νεκρός 15χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο
- Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα – Συνεχείς οι αφίξεις πλοίων στα λιμάνια της Αττικής
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Δευτέρας (13/4): Πού θα δείτε το ντέρμπι Εφές-Φενέρμπαχτσε και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Το… τερμάτισε: Μετά την επίθεση στον Πάπα ο Τραμπ εμφανίζεται ως… Χριστός
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές
- Νέα σενάρια για Σέλτικς και Αντετοκούνμπο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442