Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση Γεωργιάδη στην Αυγή: Οποιος υπέδειξε κάτι στον «Σαράφη» θα πάει φυλακή

Επίθεση Γεωργιάδη στην Αυγή: Οποιος υπέδειξε κάτι στον «Σαράφη» θα πάει φυλακή

Για πανικό του ΣΥΡΙΖΑ και «Ραν Ταν Πλαν» έκανε λόγο o Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγής που υποστηρίζει ότι καθόριζε τις τιμές των φαρμάκων. 

Για πανικό του ΣΥΡΙΖΑ και «Ραν Ταν Πλαν» έκανε λόγο o Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγής που υποστηρίζει ότι καθόριζε τις τιμές των φαρμάκων. «Όποιος υπέδειξε κάτι στον ‘’Μάξιμο Σαράφη’’ θα πάει φυλακή» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, δηλώνοντας ότι κατά την άποψή του η συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα δείχνει άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση.

«Μέχρι την ώρα που πηγαίναμε να εξετάσουμε τους προστατευόμενους ψευδομάρτυρες όλος ο ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε μια αδιαφορία για την (Προανακριτική) Επιτροπή και είχαν εγκαταλείψει στην ουσία τον κ. Παπαγγελόπουλο. Μόλις πλησιάσαμε τον ‘’Μάξιμο Σαράφη’’ ξαφνικά όλο το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ ηλεκτρίστηκε, με τον κ. Τσίπρα πρώτο να βγαίνει μπροστά και να υπερασπίζεται έναν φυγά από την ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό κατά τη γνώμη μου δείχνει άμεση εμπλοκή Τσίπρα. Αυτό μένει να αποδειχθεί. Αν αποδειχθεί ότι κάποιος υπέδειξε κάτι στον Σαράφη θα πάει φυλακή οποίος και να είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Έριξα προβολέα στον Τσίπρα γι’ αυτό έγινε αυτό» σχολίασε για το δημοσίευμα της Αυγής.

Για την κατάθεση που αναφέρει η Αυγή σχολίασε δηκτικά ότι «όταν ήμουν μικρός διάβαζα ένα κόμικ που λεγόταν Λούκι Λουκ δεν ξέρω αν το θυμάστε εκεί που υπήρχε ο σκύλος Ραν Ταν Πλαν… Το κόλπο με τον σκύλο ότι του πάταγε κάποιος την ουρά στο 1ο καρέ και γάβγιζε μετά από 15 καρέ».

Η κατάθεση Ευαγγελάτου, συνέχισε ο υπουργός, είναι δημόσια κατάθεση, πασίγνωστη, και δόθηκε πριν 1,5 χρόνο, όχι τώρα, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Φυσικά το πόρισμα αυτής της επιτροπής ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να το φέρει ούτε στην Ολομέλεια της Βουλής, δηλαδή επαναφέρουν κάτι που το ξέρουν εδώ και 1,5 χρόνο και δεν έτυχε καμίας χρήσης ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Ευαγγελάτος κατέθεσε κάτι που ήταν αληθές ότι η πολιτική του φαρμάκου δεν γινόταν σε συνεννόηση με την αρμοδία διεύθυνση, αλλά από το γραφείο του υπουργού. Ο τρόπος τιμολόγησης του φαρμάκου καθορίζεται από τον υπουργό ο υπολογισμός των τιμών δηλαδή αν έχει γίνει σωστά η τιμολόγηση βάσει των υπουργικών αποφάσεων γίνεται από την επιτροπή τιμών. Φυσικά δεν καθορίζαμε τιμή φαρμάκου ούτε της Novartis ούτε καμίας εταιρείας η επιτροπή τιμών με βάση τις αρμόδιες αποφάσεις» σημείωσε.

Όπως ανέφερε, το δελτίο τιμών του φαρμάκου βγαίνει σε ΦΕΚ, πάνω στο ΦΕΚ φαίνονται οι υπογραφές όλων όσοι έχουν συμφωνήσει με τις τιμές, «δεν είναι τι λέω, τι λες, τι λέει».

«Επί θητείας μου δεν υπέγραψα κανένα φύλλο δελτίο τιμών φαρμάκου χωρίς ομόφωνες αποφάσεις από την επιτροπή που ήταν άλλοτε 13 άλλοτε 15 άτομα. Ο κ. Ευαγγελάτος δεν ήταν στην επιτροπή τιμών, ήταν προϊστάμενος στη διεύθυνση φαρμάκου. Αυτό που είπε είναι ότι η διεύθυνση φαρμάκου του υπουργείου, δηλαδή αυτός, δεν συμμετείχε στη συγγραφή των υπουργικών αποφάσεων δηλαδή της πολιτικής του φαρμάκου που καθοριζόταν μέσω της τρόικας γιατί τότε είχαμε μνημόνιο και ό,τι σχεδιάζαμε έπρεπε να ήταν συμφωνημένο με την τρόικα».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024