Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πνίγηκαν 14 μετανάστες στον Ατλαντικό - Δύο παιδιά ανάμεσά τους

Πνίγηκαν 14 μετανάστες στον Ατλαντικό – Δύο παιδιά ανάμεσά τους

Οι 14 μετανάστες πνίγηκαν στον Ατλαντικό όταν ναυάγησε πλεούμενο που κατευθυνόταν στο αρχιπέλαγος των ισπανικών Κανάριων Νήσων.

Δεκατέσσερις μετανάστες, ανάμεσά τους δύο παιδιά, πνίγηκαν στον Ατλαντικό όταν ναυάγησε πλεούμενο που κατευθυνόταν στο αρχιπέλαγος των ισπανικών Κανάριων Νήσων, ανέφεραν χθες Τρίτη δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις.

«Τρεις μέρες στη θάλασσα»

Δεν έγινε εφικτό να επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή από τις μαροκινές αρχές.

«Επειτα από τρεις ημέρες στη θάλασσα, το πλεούμενο ανατράπηκε χθες (σ.σ. προχθές Δευτέρα) το πρωί. Σύμφωνα με επιζήσαντες, 14 άνθρωποι πνίγηκαν, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών», ανέφερε μέσω Twitter η διεθνής ΜΚΟ Watch the Med Alarm Phone, η οποία δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις ανθρώπων που κινδυνεύουν στη θάλασσα.

Οι επιζήσαντες ανέφεραν ότι «αλιευτικό σκάφος έσπευσε να τους βοηθήσει πριν την άφιξη [σκάφους] του Πολεμικού Ναυτικού του Μαρόκου που τους μετέφερε στη Ντάχλα», κατά την ίδια οργάνωση.

«Συνέβη η τραγωδία»

«Φοβόμασταν ότι θα είχαμε μια τραγωδία και συνέβη: δεκατέσσερις νεκροί εν πλω προς τα Κανάρια», τόνισε μέσω Twitter η ισπανίδα ακτιβίστρια Ελένα Μαλένο της ΜΚΟ Caminando Fronteras, που βρίσκεται συχνά σε επαφή με μετανάστες που αποπειρώνται να φθάσουν στην Ισπανία διά θαλάσσης.

Εκπρόσωπος της ισπανικής ακτοφυλακής δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ενημερώθηκε για την τραγωδία από την Watch the Med, αλλά δεν έλαβε επιβεβαίωση από τη μαροκινή χωροφυλακή.

Αλλα τρία πλεούμενα

Η ισπανική ακτοφυλακή αναζητούσε χθες άλλα τρία πλεούμενα που αναχώρησαν από το Μαρόκο και αγνοούνται. Λίγο πριν τις 19:00 [τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας], το ένα από αυτά «εντοπίστηκε από αεροσκάφος» της ισπανικής υπηρεσίας διάσωσης στη θάλασσα, ανέφερε εκπρόσωπός της.

Το ισπανικό αρχιπέλαγος των Κανάριων Νήσων, στα ανοικτά των μαροκινών ακτών, κατέγραψε 708 αφίξεις μεταναστών τον περασμένο μήνα, από 40 τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποίησε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024