Νέο ναυάγιο στις συνομιλίες Ρωσίας – Τουρκίας για τη Συρία
Νέο αδιέξοδο σημειώθηκε στις συνομιλίες μεταξύ ρώσων και τούρκων αξιωματούχων για τη Συρία, ενώ η Αγκυρα προειδοποιεί ότι θα ανταποδώσει «με τη μέγιστη αποφασιστικότητα» οποιαδήποτε νέα επίθεση στις δυνάμεις της στην Ιντλίμπ.
Οι τουρκο-ρωσικές συνομιλίες που αποσκοπούν στην παύση της κλιμάκωσης της έντασης στη βορειοδυτική Συρία μεταξύ της Αγκυρας και του συριακού καθεστώτος, προστατευόμενου της Μόσχας, δεν έχουν παράξει μέχρι στιγμής τίποτα «ικανοποιητικό», ανακοίνωσε την Τρίτη η τουρκική προεδρία.
«Κανένα αποτέλεσμα»
«Κανένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής από τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, σε δημοσιογράφους στην Αγκυρα, μετά την ολοκλήρωση ενός υπουργικού συμβουλίου.
Οι δηλώσεις του έγιναν καθώς οι συνομιλίες μεταξύ τούρκων και ρώσων αξιωματούχων τερματίστηκαν χθες στη Μόσχα, μετά τον πρώτο γύρο αποτυχημένων συνομιλιών στην τουρκική πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα.
«Δεν αποδεχτήκαμε έγγραφο και χάρτη που μας παρουσίασαν (οι Ρώσοι)», τόνισε ο Καλίν, χωρίς να παραθέσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, Ερντογάν και Πούτιν κατέληξαν το 2018 στο Σότσι της Ρωσίας σε συμφωνία που προέβλεπε τον τερματισμό των μαχών και την εγκατάσταση τουρκικών φυλακίων παρατήρησης στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.
«Θα ανταποδώσουμε»
Χθες, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας επέμεινε ότι η Αγκυρα ζήτησε την απόσυρση των συριακών δυνάμεων από ορισμένες περιοχές της επαρχίας αυτής, όπου η πρόσφατη προώθηση του στρατού της Συρίας οδήγησε στην περικύκλωση των τουρκικών δυνάμεων.
Οπως σημείωσε ο Καλίν, «η επιστροφή στη συμφωνία του Σότσι είναι το σημείο αναφοράς της τουρκικής πολιτικής για την Ιντλίμπ».
«Αποκλείεται να μεταφέρουμε τα φυλάκια παρατήρησης», προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία «θα συνεχίσει να στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις» στην Ιντλίμπ, όπως κάνει εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Παράλληλα, είπε ότι θα ανταποδώσει «με τη μέγιστη αποφασιστικότητα» οποιαδήποτε νέα επίθεση στις δυνάμεις της στην περιοχή αυτή.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Παπάγου-Χολαργού για το έτος 2026
- Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Τι ώρα κλείνουν σήμερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ
- Σημαντικά πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή το 2025
- Κάμερες στους δρόμους: Η εφαρμογή που προειδοποιεί τους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο
- Τα στραβά κι ανάποδα της διαιτησίας που ο Λανουά δεν αλλάζει
- Αυξάνονται από την Πρωτοχρονιά τα διόδια στους αυτοκινητοδρόμους – Οι νέες τιμές
- «Ο σημερινός γονέας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στον ρόλο του»
- Από τον «Άγιο Στραγγαλιστή» στο σχέδιο Kill Bill και τον φόνο της 6χρονης beauty queen: Τα εγκλήματα που έβαψαν με αίμα τις γιορτές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 31.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/simon-y7ggpeuM1Qw-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442