Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Δεύτερος θάνατος στο Χονγκ Κονγκ - Αλλα 15 κρούσματα στη Νότια Κορέα

Κοροναϊός : Δεύτερος θάνατος στο Χονγκ Κονγκ – Αλλα 15 κρούσματα στη Νότια Κορέα

Το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε τον δεύτερο θάνατο εξαιτίας του νέου κοροναϊού ενώ στη Νότια Κορέα επιβεβαιώθηκαν 15 νέα κρούσματα.

Το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε τον δεύτερο θάνατο εξαιτίας του νέου κοροναϊού, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του νοσοκομείου Πριγκίπισσα Μάργκαρετ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ανδρας 70 ετών

Το θύμα, άνδρας ηλικίας 70 ετών, είχε υποκείμενη πάθηση και συγκαταλεγόταν στα 62 επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 που έχει καταγράψει η συγκεκριμένη αυτόνομη περιοχή της Κίνας.

Στο μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας εντόπισαν 15 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού που προκάλεσε επιδημία πνευμονίας αφότου εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσε η Σεούλ σήμερα Τετάρτη, εξέλιξη που αυξάνει το σύνολο των κρουσμάτων στην ασιατική χώρα σε 46.

Τα δεκατρία από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην πόλη Ντέγκου και την επαρχία Βόρεια Τζονγκσάνγκ που την περιβάλλει, με τα 11 εξ αυτών να συνδέονται με έναν φορέα του ιού, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Το αρχικό κρούσμα

Το αρχικό κρούσμα στην περιοχή αυτή, το οποίο επιβεβαιώθηκε την Τρίτη, είναι πρόσωπο που δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, είχε παρακολουθήσει εκκλησιαστικές λειτουργίες και πήγε σε νοσοκομείο για να ζητήσει βοήθεια πριν υποβληθεί στις εξετάσεις που αποκάλυψαν ότι είχε μολυνθεί από τον COVID-19, σύμφωνα με την κορεατική υπηρεσία.

Ο ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 2.000 ανθρώπους, στη συντριπτική τους πλειονότητα στην ηπειρωτική Κίνα, κι έχει εξαπλωθεί σε περίπου τριάντα χώρες, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα και πολύ περισσότερο στα ταξίδια.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν κάλεσε χθες Τρίτη να υπάρξουν αυστηρά μέτρα ελέγχου για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού καθώς και να ληφθούν «όλα τα πιθανά μέτρα» για να τονωθεί η οικονομία της χώρας, που έκρινε ότι βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της επιδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024