Η σκηνογράφος Shona Heath σχεδίασε την έκθεση για τον Tim Walker, την οποία φιλοξενεί το Victoria & Albert Museum του Λονδίνου, κατά τρόπο που να αντικατοπτρίζει τα απόκοσμα σκηνικά που έχει δημιουργήσει για τον διάσημο φωτογράφο μόδας στο διάστημα της πολύχρονης συνεργασίας τους.

Για πάνω από δύο δεκαετίες, οι Tim Walker και Shona Heath δούλευαν μαζί σε φωτογραφήσεις μόδας για περιοδικά όπως τα Vogue, Love και W.

Ο Tim Walker διέταξε την έκθεση έργων του, σε οκτώ αίθουσες, γύρω από συγκεκριμένα αντικείμενα της συλλογής του μουσείου τα οποία στάθηκαν πηγή έμπνευσης στη δουλειά του εδώ και πολλά χρόνια.

Πριν την έξοδο, οι επισκέπτες διέρχονται από μια ημικυκλική κατασκευή, η οποία λειτουργεί ως έκθεση φωτογραφιών μοντέλων που έχει τραβήξει ο Tim Walker.

«Για εμένα, η ομορφιά είναι το παν» δήλωσε ο φωτογράφος μόδας. «Μου αρέσει να σπάω τους φραγμούς που έχει υψώσει η κοινωνία, να δίνω τη δυνατότητα να τιμώνται πιο ποικίλοι τύποι ομορφιάς καθώς και η θαυμάσια ποικιλία της ανθρωπότητας» πρόσθεσε.

Και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως το Victoria & Albert Museum ήταν πάντα ένα παλάτι ονείρων – είναι το πιο συναρπαστικό μέρος του κόσμου. Η συλλογή του μουσείου είναι τόσο ευρεία και εκλεκτική και νομίζω ότι γι’ αυτόν τον λόγο έχει τέτοια απήχηση σε εμένα».

Η έκθεση «Tim Walker: Wonderful Things» ολοκληρώνεται στις 8 Μαρτίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο