Τη «νέα δυναμική της ελληνικής οικονομίας» και το «θετικό έργο της ελληνικής κυβέρνησης» για την προσέλκυση επενδύσεων, επεσήμαναν μέλη της βρετανικής επιχειρηματικής κοινότητας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για νέες επενδύσεις κατά την εκδήλωση για την κοπή της πίτας από τη βρετανική πρεσβεία και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Τη «νέα δυναμική της ελληνικής οικονομίας» και το «θετικό έργο της ελληνικής κυβέρνησης» για την προσέλκυση επενδύσεων, επεσήμαναν επίλεκτα μέλη της βρετανικής επιχειρηματικής κοινότητας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για νέες επενδύσεις στο μέλλον, κατά την εκδήλωση για την κοπή της πίτας που έγινε σήμερα από τη βρετανική πρεσβεία και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη βρετανική πρεσβευτική κατοικία.

«H ελληνική κυβέρνηση έχει διαμορφώσει ένα φιλικό περιβάλλον προς τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις, με την υλοποίηση των απαιτούμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην προσέλκυση διεθνών επενδυτών, καθώς και στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές», δήλωσε η πρόεδρος του ελληνοβρετανικού επιμελητηρίου, Άννα Καλλιάνη.

Επεσήμανε δε ότι η Ελλάδα και η Μ. Βρετανία συνδέονται με ιστορικά ισχυρούς δεσμούς, εκφράζοντας το στόχο του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου να συνεισφέρει ουσιαστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των Ελληνοβρετανικών επιχειρηματικών σχέσεων και μετά το Brexit, προγραμματίζοντας σειρά πρωτοβουλιών.

Αυτές θα αφορούν τόσο την προσέλκυση επενδύσεων από τη Μ. Βρετανία στην Ελλάδα, όσο και την ενίσχυση της παρουσίας ελληνικών επιχειρήσεων στη βρετανική αγορά.

Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των μελλοντικών σχέσεων, το Επιμελητήριο δεσμεύεται να συνεχίσει τη στενή συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και τα British Chambers of Commerce, όπως τόνισε η πρόεδρος του.

Κέιτ Σμιθ: Θέλουμε με την ΕΕ μια φιλική συνεργασία μεταξύ ίσων

Στον χαιρετισμό της, η βρετανίδα πρέσβης Κέιτ Σμιθ, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Μετά την αποχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι γεγονός. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει γυρίσει σελίδα και η προσοχή μας τώρα είναι στραμμένη στην μελλοντική μας σχέση με την Ευρώπη και με τον υπόλοιπο κόσμο.»

» Θέλουμε μια σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση βασισμένη σε μια φιλική συνεργασία μεταξύ κυρίαρχων και ίσων με επίκεντρο το ελεύθερο εμπόριο. Αυτό θα είναι και το βασικό αντικείμενο των διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν αρχές Μαρτίου και θα διαρκέσουν για το υπόλοιπο του έτους, παράλληλα με τις συζητήσεις για την ασφάλεια και άλλους τομείς συνεργασίας».

Ο βρετανός πρόεδρος του ελληνοβρετανικού επιμελητηρίου, Αλέξανδρος Τέρνερ, είπε ότι το 2020 είναι καθοριστικό, ειδικά σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις του Brexit και το πώς θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις.

Το 2020 σηματοδοτεί επίσης, τη συμπλήρωση της επετείου των 75 ετών λειτουργίας του επιμελητηρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ο Όμιλος London+Regional Properties θα παραμείνει επενδυτής

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γιάν Λίβινγκστοουν, εκτελεστικός πρόεδρος της London+Regional Properties, ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς βρετανικούς επενδυτικούς ομίλους στον χώρο του real estate και τουρισμού, με επενδυτικά κεφάλαια περίπου 9 δισ. λιρών.

Ο κ. Λίβινγκστοουν υπογραμμίζοντας στην ομιλία του τις μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδας τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο, επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική οικονομία και αναφέρθηκε στην εξαιρετικά θετική δουλειά της νέας κυβέρνησης στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων.

Ανέφερε ότι, μέχρι σήμερα η London+Regional έχει επενδύσει περίπου 100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι ο Όμιλος σχεδιάζει περαιτέρω επενδύσεις στη χώρα μας.

Επεσήμανε δε ότι, στην επόμενη ημέρα για την Ελλάδα, μια χώρα με χαμηλότερους φόρους, βελτίωση του επενδυτικού πλαισίου, μείωση της γραφειοκρατίας και αύξηση των ιδιωτικοποιήσεων, η London+Regional θα παραμείνει ως μακροχρόνιος επενδυτής.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr