Aπειρες συζητήσεις γίνονται για τις επιπτώσεις του Brexit. Αυτό που δεν φανταζόταν η διεύθυνση του Βρετανικού Μουσείου είναι ότι θα είχε επιπτώσεις και στα… Γλυπτά του Παρθενώνα
Το υπαινίχθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μιλώντας τη Δευτέρα στην τηλεόραση, ότι πρόκειται περί κλοπής και επομένως δεν πρόκειται η Ελλάδα ποτέ να αποδεχθεί αυτά που ο Hartwig Fischer θεωρεί ως δεδομένα και από εδώ και πέρα θα αυξηθεί η πίεση προς το Βρετανικό Μουσείο για την επανένωση των Γλυπτών.
Οι πληροφορίες μου όμως λένε ότι η κυρία Μενδώνη έχει ήδη συνομιλήσει με ισχυρούς διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι ως τώρα κρατούσαν αποστάσεις. Τώρα, μαθαίνω ότι συστρατεύονται.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.