Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στα... χαρακώματα Καραμανλής - εργαζόμενοι ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την απεργία

Στα… χαρακώματα Καραμανλής – εργαζόμενοι ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την απεργία

Την ώρα που εργαζόμενοι δηλώνουν ότι είχαν ενημερώσει εγκαίρως για την συμμετοχή τους στην απεργία, ο διευθύνων σύμβουλός καταγγέλλει ότι κατάληψη στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρέντη δεν επέτρεψε στα δρομολόγια να πραγματοποιηθούν

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με αφορμή την συμμετοχή τους στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.

Την ώρα που εργαζόμενοι δηλώνουν ότι είχαν ενημερώσει εγκαίρως για την συμμετοχή τους στην απεργία, ο διευθύνων σύμβουλός καταγγέλλει ότι κατάληψη στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρέντη δεν επέτρεψε στα δρομολόγια να πραγματοποιηθούν.

Η στάση των εργαζομένων και κυρίως η απόφασή τους για κατάληψη προκάλεσε την οργή του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο οποίος μετά από εντολή του πρωθυπουργού ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ να καλέσει σε απολογία τους υπεύθυνους.

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππο Τσαλίδη οι μηχανοδηγοί και συνοδοί τρένων ήταν στη θέση τους σήμερα, ωστόσο κανένα τρένο δεν μπόρεσε να φύγει από τον σταθμό στου Ρέντη εξαιτίας κατάληψης. «Η υπηρεσία θα κάνει ό,τι πρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας», πρόσθεσε ο ίδιος

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σήμερα το πρωί υπήρξε ενημέρωση από τον ΟΣΕ πως δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την κυκλοφορία στον ελληνικό σιδηρόδρομο λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία.

«Είχαμε ενημερώσει» λένε οι εργαζόμενοι

Η ομοσπονδία εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες είχε ενημερώσει εγκαίρως για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 18ης Φεβρουαρίου, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας, Θανάσης Οικονόμου, σε τοποθέτησή του κατά τη σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

«Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έχουν συντονισμένα και οργανωμένα προκηρύξει απεργίες από τις 5 Φεβρουαρίου, μετά από ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου. Το νέο ασφαλιστικό καταργει συγκροτημένα δικαιώματα ενώ όσον αφορά τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες τα όρια ηλικίας έχουν ήδη ανέβει δύο έως οκτώ χρόνια. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα, λόγω των αυξήσεων στα όρια ηλικίας, μεσα σε πέντε μήνες είχαμε έξι θανάτους εργαζομένων από εμφράγματα πάνω στο τιμόνι», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Καταγγέλλουμε τις προβοκατόρικες δηλώσεις του υπουργού Βρούτση εναντίον των εργαζομένων. Είχαμε ενημερώσει και τη διοίκηση και το υπουργείο για την προκήρυξη της απεργίας».

Καραμανλής: «Αν δεν ανοίξει το αμαξοστάσιο όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά»

«Μία οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, κλειδώνοντας παρανόμως, αιφνιδιαστικά το αμαξοστάσιο στο Ρέντη. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα. Αν δεν ανοίξει το αμαξοστάσιο όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με αφορμή την αιφνιδιαστική απεργία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε «πως η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές…, δεν μπορεί η συγκεκριμένη μειοψηφία ανθρώπων να κρατά σε ομηρία ανθρώπους». «Μια χούφτα εργαζομένων πήγε με το έτσι θέλω, με τσαμπουκά, με νοοτροπίες που θυμίζουν άλλες εποχές, και κλείδωσε παρανόμως το αμαξοστάσιο στο Ρέντη. Μια οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε τους συναδέλφους τους να πάνε να δουλέψουν», πρόσθεσε και κάλεσε τους εργαζόμενους «να αποχωρήσουν και να ανοίξει το αμαξοστάσιο, αλλιώς οι συνέπειες θα είναι βαριές».

Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής, ενώ η απόφαση συμμετοχής στην απεργία πάρθηκε από χθες στις 7 το απόγευμα, δεν ειδοποιήθηκε το επιβατικό κοινό αλλά ούτε και η διοίκηση του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησε με τον διευθύνοντα συμβουλο του ΟΣΕ και θα κληθούν σε απολογία οι υπεύθυνοι για την κατάληψη στο αμαξοστάσιο στο Ρέντη. Σε ερώτηση αν θα ελεχθούν μόνο πειθαρχικά, ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι η εκτελεστική εξουσία κινείται πειθαρχικά και η δικαστική με τις διαδικασίες που προβλέπει η δικαιοσύνη.

Τέλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σχολίασε: «Δεν υποκινήθηκαν οι απεργίες από εργατοπατέρες που ανήκουν στην ΝΔ… Σημασία δεν έχει από ποιους υποκινήθηκαν, σημασία έχει πως σήμερα ταλαιπωρήθηκε εκατομμύρια κόσμος».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024