Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλκηστις Πρωτοψάλτη : Ο ξεριζωμός από την Αλεξάνδρεια και η καταξίωση

Άλκηστις Πρωτοψάλτη : Ο ξεριζωμός από την Αλεξάνδρεια και η καταξίωση

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε μία εξομολόγηση ζωής, μίλησε για τον ξεριζωμό από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τα πρώτα βήματα στη μουσική και την καταξίωση.

Καλεσμένη στην εκπομπή του του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (17/2) η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια, σε μία εξομολόγηση ζωής, μίλησε για τον ξεριζωμό από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τα πρώτα βήματα στη μουσική και την καταξίωση.

Στην Αλεξάνδρεια γεννήθηκα και όταν ακούω τη λέξη «Αλεξάνδρεια» στο μυαλό μου έρχονται εικόνες ηλιοβασιλεμάτων, ο πατέρας να με κρατάει από το χέρι στη διώρυγα του Σουέζ, το παγωτό που έλιωνε. Τα μισά αδέλφια του πατέρα μου πήγαν στην Αυστραλία, τα άλλα μισά στην Αμερική και ο πατέρας μου ήταν ο μόνος που διάλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Έχω στο μυαλό μου πολύ έντονες εικόνες. Θυμάμαι τα κλάματα και του πατέρα μου και της μητέρας μου. Εκείνη την ώρα τα έχαναν όλα, με μία βαλίτσα στο χέρι και χίλια αγκάθια στην ψυχή. Θυμάμαι μια από τις πιο έντονες στιγμές. Στο τελωνείο που αποκεφάλισαν με μαχαίρι την κούκλα μου γιατί νόμιζαν ότι μέσα είχαν κρύψει τιμαλφή οι δικοί μου. Την Αλεξάνδρεια την κουβαλάω μέσα, μου την κουβαλάω στα τραγούδια μου, την κουβαλάω στην ψυχή μου» , δήλωσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για την πατρίδα της.

Επιπλέον, για την αγαπημένη ερμηνεύτρια μίλησε ο σπουδαίος καλλιτέχνης Στέφανος Κορκολής, με τον οποίον η ερμηνεύτρια έχει συνεργαστεί πάρα πολλές φορές.

Kατά τη διάρκεια της συνέντευξης εκείνη και ο Στέφανος Κορκολής αποκάλυψαν μία αστεία περιπέτεια που έζησαν κάποτε.

Ο καλλιτέχνης βγήκε σε σύνδεση και μίλησε για τη σχέση τους που μετρά χρόνια.

«Αν μπορώ να πω ότι έχω μία φίλη είναι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη γιατί είναι βράχος» , δήλωσε αρχικά ο τραγουδιστής.

Παράλληλα, οι δύο καλλιτέχνες αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις και μίλησαν με τρυφερά λόγια ο ένας για τον άλλον.

«Πέρα από τη συνεργασία μας, σημασία έχει τι άνθρωπος είναι η Άλκηστη. Για μένα, αν μπορώ να πω ότι μια φίλη, αυτή είναι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Γιατί είναι βράχος. Είναι ένας βράχος, ο οποίος, όμως, δεν πέφτει στους νόμους της βαρύτητας. Είναι ένας βράχος που ίπταται. Για μένα αντιπροσωπεύει αυτό. Από κει και πέρα, σαν συνεργάτης είναι ιδανική. Είμαστε και οι δύο τελειομανείς, κάνουμε δημιουργία την ώρα που προβάρουμε, δεν πάμε να διεκπεραιώσουμε κάτι. Όλα αυτά είναι τα μαγικά που με συνδέουν με την Άλκηστη και, φυσικά, η φωνή της που με εμπνέει να της γράφω τραγούδια», δήλωσε ο Στέφανος Κορκολής.

«Ο Στέφανος για μένα είναι ένας χείμαρρος συναισθημάτων. Υπέροχος άνθρωπος, υπέροχος συνθέτης, υπέροχος πιανίστας. Και εκπληκτικός τραγουδιστής. Όλα όσα είπε για μένα, τα ίδια αισθάνομαι για αυτόν», απάντησε από την μεριά της η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Μάλιστα, οι δυο τους μοιράστηκαν στον αέρα της εκπομπής και μια αστεία ιστορία που έζησαν σε συναυλία τους.

Όπως είπαν:

«Ήμασταν οι πρώτοι που εφαρμόσαμε τον αντικαπνιστικό νόμο, πολύ πριν ειπωθεί. Αρχίσαμε στο Gazarte, αλλά το βάλαμε σε πλήρη εφαρμογή στον Μύλο στη Θεσσαλονίκη. Είπαμε να το προσπαθήσουμε. Την πρώτη μέρα πήγαν όλα καλά, λέμε ωραία, μια χαρά, δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας. Τη δεύτερη μέρα, όμως, χάλασαν οι δύο μηχανές καπνού του μαγαζιού και έγινε ντουμάνι. Δεν βλέπαμε ο ένας τον άλλον πάνω στη σκηνή! Όλη η ιδέα μας ανατράπηκε! Μάλλον μας μάτιασαν οι καπνιστές! Μάλιστα, όταν μετά από πέντε τραγούδια καταφέραμε να αντικρίσουμε ο ένας τον άλλον πάνω στη σκηνή, σκάσαμε στα γέλια!»

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024