«Μας απογοητεύει η παραβίαση της εμπιστευτικότητας, αλλά έτσι κι αλλιώς ό,τι βρήκε ενδιαφέρον το έβαλε σε εκείνο το βιβλίο που εξέδωσε» λέει με ειρωνικό τόνο ο Κλάους Ρέγκλινγκ ερωτηθείς για την πρόθεση του Γιάνη Βαρουφάκη να δημοσιεύσει τις ηχογραφήσεις από το Eurogroup.

Η πρόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να δημοσιεύσει τις ηχογραφήσεις από συνεδριάσεις του Eurogroup ήταν αδύνατο να μείνει έξω από τις ερωτήσεις που δέχθηκαν μετά τη συνεδρίαση του οργάνου, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, αλλά και ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ που έχει και προσωπική εμπειρία από τα έργα και τις ημέρες του κ. Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες.

Αποδείχθηκε δε ότι ακόμη ο Γιάνης Βαρουφάκης μπορεί να προκαλεί οργή και ενόχληση στους θεσμούς.

«Απογοητευτική κίνηση»

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ερωτηθείς για τις κινήσεις του κ. Βαρουφάκη απάντησε: «Ουδέν σχόλιον, αλλά πολιτικά είναι απογοητευτική η κίνηση».

Πιο επικριτικός, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος παρενέβη στο θέμα, για να δηλώσει: «Μας απογοητεύει η παραβίαση της εμπιστευτικότητας, αλλά έτσι κι αλλιώς ό,τι βρήκε ενδιαφέρον το έβαλε σε εκείνο το βιβλίο που εξέδωσε».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr