Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-0

ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-0

Ο ΟΦΗ πέτυχε τρία γκολ (66', 78', 82'), μέτρησε μόνο το τρίτο και αυτό έφτανε για να πετύχει μία σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στον Ατρόμητο. Σκόρερ ο Φιγκεϊρέδο στο 82', στην 6η θέση μόνοι τους οι Κρητικοί.

Ένα ματς για… γερά νεύρα διεξήχθη στο «Γεντί Κουλέ», με τον ΟΦΗ τελικά να παίρνει μία σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στον Ατρόμητο και να κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την είσοδό του στην εξάδα.

Οι Κρητικοί πλέον έχουν 31 βαθμούς, με τους Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη να ακολουθούν με 29, ενώ στους 26 πόντους βρίσκονται Ατρόμητος, Λαμία, ΑΕΛ και Βόλος. Δύο αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, με τις βασικές διεκδικήτριες του τελευταίου εισιτηρίου των play off να είναι τρεις πλέον. Οι 4 ομάδες που έχουν 26 βαθμούς, διαθέτουν μόνο ελάχιστες μαθηματικές ελπίδες.

Οι πρώτες καλές στιγμές στον αγώνα ανήκαν στον Ατρόμητο. Στο 9’, ο Μανούσος απέφυγε με εξαιρετική ατομική ενέργεια και ωραίες ντρίμπλες τους αμυντικούς του ΟΦΗ, αλλά το σουτ που δοκίμασε αποκρούστηκε από τον Μεγιάδο, ο οποίος βρισκόταν σε ετοιμότητα.

Ο ΟΦΗ είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 16’. Ο Φιγκεϊρέδο έκανε το γέμισμα για τον Σεμέντο, ο οποίος, ωστόσο, δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Η μπάλα πέρασε από όλους και η ευκαιρία χάθηκε για τους Κρητικούς.

Στο 37’ ο ΟΦΗ είχε μία ακόμη καλή στιγμή. Ο Νέιρα εκτέλεσε φάουλ, γέμισε στην περιοχή, αλλά ο Φιγκεϊρέδο δεν κατάφερε να βάλει την προβολή και να σπρώξει την μπάλα προς τα δίχτυα.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε πάρα πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Φιγκεϊρέδο να βγαίνει μπροστά στον Μέγερι και να σουτάρει, αλλά ο Ούγγρος τερματοφύλακας απέκρουσε. Όλη η φάση, ωστόσο, ήταν ως μη γενομένη για οφσάιντ στο ξεκίνημα.

Ο Ατρόμητος μπήκε… καθυστερημένα στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 56’, όταν ο Μανούσος δοκίμασε το σουτ από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Σωτηρίου μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 58’ ο Ούμπιδες εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Από το 66’ και μετά, ο ΟΦΗ πέτυχε τρία γκολ, αλλά μέτρησε μόνο το τρίτο!

Αρχικά, στο 66’ ο Σεμέντο έκανε τη σέντρα-σουτ από αριστερά και η μπάλα πήγε κατευθείαν στα δίχτυα. Ωστόσο, ο διαιτητής Ζαχαριάδης συμβουλεύτηκε τον VAR και ακύρωσε το γκολ θεωρώντας πως ο Ζοάο Βίκτορ επηρεάζει τη φάση.

Η δεύτερη φάση έγινε στο 78! Ο Στάικος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Μέγερι απέκρουσε και ο Φιγκεϊρέδο πήρε το ριμπάουντ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, όπως φάνηκε και από το ριπλέι ήταν σε θέση οφσάιντ την ώρα που σούταρε ο Στάικος.

Το τρίτο γκολ όμως ήταν και το… φαρμακερό! Ο Φιγκεϊρέδο πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με μία πολύ δύσκολη κεφαλιά, αλλά αρχικά το γκολ δεν μέτρησε. Τελικά, ο διαιτητής Ζαχαριάδης κατοχύρωσε το τέρμα υπέρ του ΟΦΗ, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε τον VAR. Η φάση εξετάστηκε για οφσάιντ στην αρχή της, αλλά ο Ζαχαριάδης έκρινε πως δεν υπήρχε παράβαση.

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Γιαννούλης, Βαφέας (46’ Στάικος), Ζοάο, Κουτρουμπής, Μπράουν, Μεγιάδο, Ναμπί (63’ Βαζ), Σεμέντο (92′ Νάτσος), Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο

Ατρόμητος (Παντελίδης): Μέγιερι, Κιβρακίδης, Στρούγγης, Γούτας, Κατράνης (45’ Nάτσος), Ούμπιδες, Ανδρούτσος, Μπουσούλατζιτς, Ενσικουλού, Μανούσος (71’ Μάντσον), Γιακουμάκης

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024