Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απεβίωσε ο ήρωας της αεροπορικής τραγωδίας του Μονάχου Χάρι Γκρεγκ

Απεβίωσε ο ήρωας της αεροπορικής τραγωδίας του Μονάχου Χάρι Γκρεγκ

Ο Χάρι Γκρεγκ, που επέζησε το 1958 από την αεροπορική τραγωδία του Μονάχου, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών

Ο πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Βόρειας Ιρλανδίας Χάρι Γκρεγκ, ο οποίος ήταν ένας από τους ήρωες που επέζησαν στην αεροπορική τραγωδία του Μονάχου το 1958, πέθανε σε ηλικία 87 ετών.

Ο Γκρεγκ διέσωσε με θάρρος συμπαίκτες και άλλους επιβάτες μετά το αεροπορικό δυστύχημα, στο οποίο σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι.

Όταν εντάχθηκε στη Γιουνάιτεντ το Δεκέμβριο του 1957 για 23.500 λίρες ήταν ο πιο ακριβός τερματοφύλακας στον κόσμο και ψηφίστηκε ως ο καλύτερος στο Παγκόσμιο Κύπελλο το επόμενο έτος.

Έκανε 25 εμφανίσεις για τη Βόρεια Ιρλανδία μεταξύ 1954 και 1963.

Το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Χάρι Γκρεγκ του πρώην τερματοφύλακα ανακοίνωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο του Causeway στο Κόλερεϊν:

«Ο Χάρι πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο έχοντας γύρω του την αγαπημένη του οικογένεια. Η οικογένεια του Γκρεγκ θα ήθελε να ευχαριστήσει το ιατρικό προσωπικό του Causeway Hospital για την υπέροχη αφοσίωσή του στον Χάρι κατά τις τελευταίες εβδομάδες του. Για όλους όσοι έχουν επικοινωνήσει, επισκέπτονται ή στέλνουν ευχές θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη και το σεβασμό που δείχνετε στον Χάρι και την οικογένεια. Λεπτομέρειες σχετικά με την ταφή του θα εκδοθούν τις επόμενες ημέρες και θα ζητούσαμε την τήρηση της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας σε αυτήν τη δύσκολη εποχή. Ποτέ να μην ξεχάσουμε!»

Λιγότερο από τρεις μήνες μετά το ντεμπούτο του στο Ολντ Τράφορντ, ο Γκρεγκ και οι συμπαίκτες του επέστρεφαν από το Βελιγράδι, όπου είχαν αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα.

Σταμάτησαν για ανεφοδιασμό στο Μόναχο.

Ήταν 6 Φεβρουαρίου, όταν το αεροπλάνο τους συνετρίβη.

Ανάμεσα σε εκείνους που σκοτώθηκαν ήταν οκτώ παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δείτε και την ανάρτηση της Γιουνάιτεντ:

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024