Ακίνητα : Άνοιξε η πλατφόρμα του δήμου Αθηναίων για τα τετραγωνικά
Απλά και εύκολα, από όπου βρίσκονται και χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν καμία υπηρεσία του δήμου Αθηναίων, μπορούν πλέον όσοι έχουν ακίνητα στην πρωτεύουσα να δηλώσουν έως τις 31 Μαρτίου τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα τους.
Απλά και εύκολα, από όπου βρίσκονται και χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν καμία υπηρεσία του δήμου Αθηναίων, μπορούν πλέον όσοι έχουν ακίνητα στην πρωτεύουσα να δηλώσουν έως τις 31 Μαρτίου τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα τους.
Γλυτώνοντας πρόστιμα και αναδρομικά τέλη και δημοτικούς φόρους, με λίγα «κλικ» στη νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών (https://eservices.cityofathens.gr/login) του δήμου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αθήνα έχουν πλέον αυτή την απλή και λειτουργική λύση, χωρίς να περιμένουν σε «ουρές». «Ανεβάζοντας» σκαναρισμένα ή σε φωτογραφία τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οι πολίτες μπορούν έτσι να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα που έχουν δηλώσει.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, η ρύθμιση αφορά όσους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν δηλώσει λανθασμένα τα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους στον δήμο, όσους τακτοποίησαν ημιυπαίθριους χώρους και αυθαίρετα κτίσματα, καθώς και όσους δεν έχουν δηλώσει καθόλου ολόκληρα ακίνητα και ισχύει έως τις 31 Μαρτίου 2020. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα και η ταυτοποίηση για τη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών γίνεται μέσω των κωδικών taxisnet του κάθε πολίτη, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές του με τον δήμο.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας, τόνισε ότι «αλλάζει ολόκληρη η φιλοσοφία λειτουργίας του δήμου» με την αξιοποίηση «κάθε δυνατότητας που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες για να έρθουν όλες οι υπηρεσίες μας πιο κοντά στους Αθηναίους, δίπλα τους. Όχι απέναντί τους». Πρόκειται, υπογράμμισε, για «ένα σημαντικό βήμα για τη μείωση της γραφειοκρατίας, για έναν δήμο φιλικό, συνεργάσιμο» .
- Το ποσοστό δημοφιλίας του Πούτιν πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο από πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Παναθηναϊκός: Το κακό για τον Μπενίτεθ ετοιμάζεται να τριτώσει
- The Expla-in Project| Εισοδήματα στην Ελλάδα: Ο χάρτης που δείχνει γιατί το πού ζεις μετράει
- Βενετία: Κάθε σχέδιο για να σωθεί δεν θα διατηρούσε την πόλη όπως την ξέρουμε
- Πλίσκοβα – Σάκκαρη 2-0: Ήττα και αποκλεισμός από τον πρώτο αγώνα για τη Μαρία
- Τσουκαλάς: Γεωργιάδης και Βούλτεψη μόνο που δεν μας είπαν ότι η Κοβέσι είναι ο Δράκουλας των Καρπαθίων
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Τα κενά στις έρευνες σε Βρετανία και ΗΠΑ
- Τι υποστηρίζει ο πρωταθλητής τζούντο που συνελήφθη με πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/warongkarit-ingkutanon-lpppI8mdEyw-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442