Τι περιγράφει το κείμενο των 83 σελίδων Δραγασάκη, Μπαλτά και Δρίτσα για τις αιτίες απώλειας της εξουσίας – Θα αποτελέσει «πυξίδα» στον δρόμο προς το συνέδριο

Ο απολογισμός της οκταετίας 2012-2019 και παράλληλα η αυτοκριτική για την περίοδο της διακυβέρνησής του ήταν για τον Αλέξη Τσίπρα η καθαρτήρια οδός και η αναγκαία συνθήκη για την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τον μετασχηματισμό και τη διεύρυνση του κόμματος.

Το κείμενο των 83 σελίδων που συνέγραψαν τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς Γιάννης Δραγασάκης, Αριστείδης Μπαλτάς και Θοδωρής Δρίτσας θεωρείται μια κίνηση πρωτόγνωρη για κόμμα εξουσίας και αναμένεται να εγκριθεί σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, ενώ θα αποτελέσει και βάση συζήτησης στο κόμμα στον δρόμο προς το συνέδριο.

Το ενδιαφέρον στο κείμενο είναι ότι καταγράφονται παραλείψεις, αστοχίες, λάθη, αβελτηρίες, αλλά αναδεικνύεται και η λανθασμένη οπτική που υπήρχε για σειρά θεμάτων σε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την ηγεσία του, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που προχωρεί σε πλήρη αποτίμηση της κυβερνητικής της θητείας, μια διαδικασία που δεν έχει γίνει σε τόσο βάθος.

«Η Αριστερά δεν έχει τίποτε να κρύψει. Η ρητή αναγνώριση των δικών της ελλειμμάτων συνιστά μεγάλο μέρος της δύναμής της» αναφέρουν οι συγγραφείς στο κείμενό τους, πολλά σημεία του οποίου αναδεικνύει «Το Βήμα της Κυριακής».

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής τι αναφέρει το πόρισμα της επιτροπής Δραγασάκη, Μπαλτά, Δρίτσα για…

Την «ιδιάζουσα ευθύνη» Βαρουφάκη

Τις ολιγωρίες και τα σφάλματα

Τους λόγους που οδήγησαν στην ήττα

Τα μεγάλα λάθη

Την αστοχία των τριών εκλογών

Την συμμαχία με τους ΑΝΕΛ

Το δημοψήφισμα του 2015 και τον επώδυνο συμβιβασμό

Την υποτίμηση της ΝΔ

Την απώλεια της μεσαίας τάξης και τον «ελιτίστικο αντιμικροαστισμό»

Την επικοινωνιακή ήττα

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του Αρη Ραβανού στο «Βήμα της Κυριακής»

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr