Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα σε τούρκους επιχειρηματίες για παράνομη αγορά ακινήτων στη Λέρο

Έρευνα σε τούρκους επιχειρηματίες για παράνομη αγορά ακινήτων στη Λέρο

Οι συγκεκριμένες αγορές έχουν προκαλέσει την παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για το ενδεχόμενο παραβίασης της ελληνικής νομοθεσίας περί δικαιοπραξιών

Να αποκτήσουν ακίνητα σε περιοχές της Λέρου έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια τρεις τούρκοι επιχειρηματίες, παρά τη νομοθεσία που απαγορεύει την απόκτηση γης από υπηκόους χωρών εκτός της ΕΕ στην ελληνική παραμεθόριο.

Το ζήτημα ήρθε στο φως της δημοσιότητας χάρη σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», η οποία κάνει λόγο για παράνομες αγορές μέσω ενός διευρυμένου δικτύου φυσικών προσώπων και offshore εταιρειών.

Η τελευταία αγορά πραγματοποιήθηκε το 2018 μέσω ενός ακαδημαϊκού, κατόχου ευρωπαϊκού διαβατηρίου, ο οποίος φέρεται να αγόρασε – εκ μέρους των τριών Τούρκων – έκταση 950 τ.μ. κοντά στο ναύσταθμο της Λέρου.

Στην ίδια περιοχή φέρεται να βρίσκονται και υπόλοιπες έξι αγορές ακινήτων, συνολικού ύψους 2,94 εκατομμυρίων ευρώ.

Έρευνα της Δικαιοσύνης

Οι συγκεκριμένες αγορές έχουν προκαλέσει την παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για το ενδεχόμενο παραβίασης της ελληνικής νομοθεσίας περί δικαιοπραξιών.

Πλέον, οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης προσανατολίζονται στην άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον όλων των φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στις αγοραπωλησίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πληροφορίες θέλουν οι διώξεις να αφορούν και έλληνες υπηκόους, καθώς οι μεταβιβάσεις ακινήτων έγιναν με τη διαμεσολάβηση μόνιμων κατοίκων της Λέρου, αλλά και μέσω συμβολαιογραφικών γραφείων που βρίσκονται στην Αθήνα και τη Μυτιλήνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική νομοθεσία ορίζει ότι για λόγους εθνικού συμφέροντος, απαγορεύεται η απόκτηση γης και ακινήτων από υπηκόους τρίτων χωρών – εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης – σε περιοχές της ελληνικής παραμεθορίου.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024