Εστιατόριο στη μικρή γερμανική πόλη Ζίκε, κοντά στη Βρέμη, δέχτηκε εμπρηστική επίθεση και καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, ανακοίνωσε η Γερμανική Αστυνομία χθες, Πέμπτη

Εστιατόριο στη μικρή γερμανική πόλη Ζίκε, κοντά στη Βρέμη, δέχτηκε εμπρηστική επίθεση και καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, ανακοίνωσε η Γερμανική Αστυνομία χθες, Πέμπτη.

Δεν τραυματίστηκε κανείς. Η Αστυνομία διαπίστωσε ότι ο δράστης ή οι δράστες του εμπρησμού έκαναν στο χώρο γκραφίτι: ζωγράφισαν σβάστικες και έγραψαν το σύνθημα «έξω οι ξένοι» στο χώρο.

Το τζάμι μιας πόρτας στο πίσω μέρος του εστιατορίου βρέθηκε σπασμένο και πάνω της ζωγραφισμένη η σβάστικα, το —εκτός νόμου στη Γερμανία— ναζιστικό σύμβολο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που έγινε στόχος έχει δεσμούς με ξένη χώρα.

Δε δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι Αρχές υποθέτουν πως επρόκειτο για ενέργεια με ξενοφοβικό κίνητρο, χωρίς να έχουν πάντως ακόμη αποκλείσει άλλα κίνητρα.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας που είναι αρμόδιες για αδικήματα πολιτικής φύσης ανέλαβαν να διενεργήσουν την έρευνα σε συνεργασία με ειδικούς για υποθέσεις εμπρησμών του αστυνομικού τμήματος της περιφέρειας Ντίπχολτς.

«Είμαστε βαθιά αναστατωμένοι» δήλωσε η Ζούζε Λάουε, η δήμαρχος της Ζίκε, όπου διεπράχθη η εμπρηστική επίθεση.

Επισήμανε ότι δεν είχε καταγραφεί καμία επίθεση της Άκρας Δεξιάς στη Ζίκε εδώ και πολύν καιρό.

Η Ζίκε έχει 25.600 κατοίκους.

Η δήμαρχος απέφυγε να αναφερθεί στον ιδιοκτήτη και τους εργαζομένους στην επιχείρηση, πάντως τόνισε πως πρόκειται για «ανθρώπους που ζουν στη Ζίκε πάρα πολύν καιρό, δικούς μας ανθρώπους».

Η Αστυνομία κατέγραψε 11 εγκλήματα μίσους στην περιφέρεια Ντίπχολτς το 2018.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr