«Τα στοιχεία για την ανεργία είναι εφιαλτικά και κανείς από αυτό το έδρανο δεν μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένος» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στην Βουλή, στη συζήτηση που είναι σε εξέλιξη για εργασιακά θέματα

«Τα στοιχεία για την ανεργία είναι εφιαλτικά και κανείς από αυτό το έδρανο δεν μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένος» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στην Βουλή κατά την ειδική συνεδρίαση για τα εργασιακά θέματα.

Η κ. Γεννηματά απαντώντας στον πρωθυπουργό και επικαλούμενη «τα νούμερα», που είναι, όπως είπε «αποκαλυπτικά», έκανε λόγο για «το νέο μεγάλο πρόβλημα» που είναι οι «εργαζόμενοι φτωχοί», ενώ σημείωσε πως «με τις φορολογικές ελαφρύνσεις διευκολύνετε τους επιχειρηματίες και επιβαρύνετε τους εργαζόμενους».

«Αν όσα ακούσαμε την προηγούμενη ώρα είχαν πράγματι γίνει, δεν θα είχαμε τίποτα να συζητήσουμε σήμερα εδώ. Όλα θα ήταν λυμένα», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υπονομεύει» τις «κλαδικές συλλογικές συμβάσεις» και ενθαρρύνει «τον αθέμιτο ανταγωνισμό»

«Εγκαταλείπετε τους άνεργους στην τύχη τους» σημείωσε ακόμη, λέγοντας πως θα περιμένει να δει πώς θα υλοποιηθούν οι εξαγγελίες που ακούστηκαν σήμερα.

«Δεν αντιμετωπίζεται το brain drain με επιδόματα» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Οι εργαζόμενοι να είναι φτωχοί και οι άνεργοι χωρίς προοπτική; Αυτό είχατε στο μυαλό σας ως κανονικότητα κ. πρωθυπουργέ;», τόνισε.

«Έχει ευθύνες και ο ΣΥΡΙΖΑ. Με την τυχοδιωκτική του πολιτική συνέβαλε στη σημερινή κατάσταση. Και μάλιστα χωρίς να κάονου ίχνος αυτοκριτικής», τόνισε, προσθέτοντας όμως ότι «αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τη σημερινή κυβέρνηση».

«Ενισχύετε την εργοδοτική αυθαιρεσία εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων»

«Έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα να ανανεώσετε τις συμβάσεις των 5.500 νέων επιστημόνων που έδωσαν πνοή στις υπηρεσίες».

«Τη μείωση των εισφορών πάλι οι άνεργοι θα την πληρώσουν».

«Ο νόμος Κατρούγκαλου ζει και βασιλεύει παρά τα μερεμέτια που του κάνατε. Καμία μέριμνα για 13η σύνταξη, καμία για να αποκατασταθούν οι αδικίες στις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας».

«Την ώρα που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις υποδομές στην υγεία, ο μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι να παραδοθεί η δημόσια υγεία στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα… Να μετατραπούν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου».

«Δεν περιμένουμε να δώσετε λύση εσείς και η παράταξή σας κ. πρωθυπουργέ. Εμείς το Κίνημα Αλλαγής σκοπεύουμε να είμαστε το αποκούμπι για εργαζόμενους και ανέργους».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr