Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε έξαρση η εποχική γρίπη - Τρία παιδιά σε ΜΕΘ

Σε έξαρση η εποχική γρίπη – Τρία παιδιά σε ΜΕΘ

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ συνιστούν τον αντιγριπικό εμβολιασμό, ακόμη και τώρα, ως μια αποτελεσματική λύση προφύλαξης από τη νόσο.

Σε έξαρση βρίσκεται η εποχική γρίπη φέτος στην Ελλάδα, με τους γιατρούς, τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τα νοσοκομεία -που ήδη ασφυκτιούν- να επιβαρύνονται περαιτέρω καθώς δεκάδες άνθρωποι χρειάζεται να νοσηλευθούν λόγω γρίπης.

Την περασμένη εβδομάδα (3-9 Φεβρουαρίου), σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, άλλοι 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης και 87 χρειάστηκε να νοσηλευτούν για να τις αντιμετωπίσουν, ενώ 25 από αυτούς εισήχθησαν σε ΜΕΘ.

Παράλληλα, από την αρχή της περιόδου γρίπης έως και την περασμένη Κυριακή στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, έχουν καταγραφεί 53 θάνατοι και 187 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 169 με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Την τελευταία εβδομάδα έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ τουλάχιστον 3 παιδιά ηλικίας έως 9 χρόνων και ένας νέος άνθρωπος που κατατάσσεται στην ηλικιακή κατηγορία 20-29 χρόνων.

Αναγκαίος ο εμβολιασμός

Παράλληλα, οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παραμένουν αυξημένες.

Συνολικά, ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 304 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία. Τα 135 (44,4%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 107 (79,3%) ήταν τύπου Α και τα 28 (20,7%) ήταν τύπου Β.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 146 (86,4%) από τα 169 προαναφερθέντα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, ωστόσο οι εμβολιασμένοι ήταν οι 63 (43,2%).

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ συνιστούν τον αντιγριπικό εμβολιασμό, ακόμη και τώρα, ως μια αποτελεσματική λύση προφύλαξης από τη νόσο, και την τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής ως τον καλύτερο τρόπο προστασίας και αντιμετώπισης της γρίπης.

«Σταθεροποίηση της δραστηριότητας της γρίπης»

Οι ειδικοί εκτιμούν πως το επόμενο διάστημα η δραστηριότητα της γρίπης θα σταθεροποιηθεί και δεν θα συνεχίσει να ανεβαίνει.

Συνήθως στα μέσα Φεβρουαρίου κάθε περίοδο γρίπης καταγράφεται η κορύφωση  της επιδημίας, η οποία μπορεί να παραμείνει σε αυτή τη φάση, υψηλή αλλά σταθερή, περίπου δυο εβδομάδες, πριν αρχίσει η υποχώρηση του κύματος γρίπης.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024