Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έσβησε το... όνειρο Ερντογάν για την τουρκική «Disneyland»

Έσβησε το… όνειρο Ερντογάν για την τουρκική «Disneyland»

Η κατασκευή του είχε κοστίσει 750 εκατομμύρια δολάρια και εγκαινιάστηκε στις 31 Μαρτίου του 2019 από τον τούρκο πρόεδρο λίγο πριν της δημοτικές εκλογές της χώρας

«Λουκέτο» βάζει τελικά το φιλόδοξο θεματικό πάρκο της Άγκυρας παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η κατασκευή του είχε κοστίσει 750 εκατομμύρια δολάρια και εγκαινιάστηκε στις 31 Μαρτίου του 2019 από τον τούρκο πρόεδρο λίγο πριν της δημοτικές εκλογές της χώρας.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Sözcü, περίπου 100 εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά, ενώ η είσοδος του πάρκου έχει σφραγιστεί με μπάρες.

Τα εγκαίνιά του είχε κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μάλιστα, είχε εκτιμήσει πώς θα γινόταν πόλος έλξης για περίπου 5 εκατομμύρια Τούρκους και ξένους επισκέπτες κατά τον πρώτο χρόνο.

Αντίστοιχες δηλώσεις βέβαια είχαν γίνει και από άλλους τούρκους αξιωματούχους. «Θα φέρει 10 εκατομμύρια τουρίστες στην πρωτεύουσα ετησίως. Θα εισέλθουμε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες» είχε πει χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας.

Γιατί βάζει λουκέτο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία που λειτουργούσε το πάρκο με κόστος 26,4 εκατ. λιρών τον χρόνο βρισκόταν σε οικονομικές δυσκολίες. Παράλληλα, το πάρκο δεν διέθετε γκάμα ελκυστικών χώρων ψυχαγωγίας για να προσεγγίσει περισσότερο κόσμο.

Την ίδια ώρα, οι κριτικές που υπέβαλλαν επισκέπτες και τουρίστες στη Google δεν ήταν ιδιαίτερα θετικές, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για ερασιτεχνική λειτουργία.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024