Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Μακεδονία: Ο Σπάσοφσκι ζήτησε την αποπομπή της υπουργού για την πινακίδα

Βόρεια Μακεδονία: Ο Σπάσοφσκι ζήτησε την αποπομπή της υπουργού για την πινακίδα

O πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι, υπέβαλε πρόταση στη Βουλή για αποπομπή της υπουργού Εργασίας, Ρασέλα Μιζράχι, μετά την ενέργεια της τελευταίας να επανατοποθετήσει στο υπουργείο της πινακίδα στην οποία αναγράφεται το προηγούμενο όνομα της χώρας ("Δημοκρατία της Μακεδονίας").

O πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι, υπέβαλε πρόταση στη Βουλή για αποπομπή της υπουργού Εργασίας, Ρασέλα Μιζράχι, μετά την ενέργεια της τελευταίας να επανατοποθετήσει στο υπουργείο της πινακίδα στην οποία αναγράφεται το προηγούμενο όνομα της χώρας («Δημοκρατία της Μακεδονίας»).

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν την προστασία του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Δεδομένου ότι η υπουργός Μιζράχι παραβιάζει συνειδητά και σκόπιμα το Σύνταγμα και θέτει έτσι σε κίνδυνο το ευρωατλαντικό μέλλον της χώρας, ο πρωθυπουργός υπέβαλε στη Βουλή πρόταση για αποπομπή της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Μιζράχι», ανέφεραν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «MIA» πηγές της κυβέρνησης.

H Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ότι «κληρονόμησε» την πινακίδα αυτή, όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου και δεν σκοπεύει να την αλλάξει.

Σημειώνεται ότι η πινακίδα αυτή με το προηγούμενο όνομα της χώρας έχει παραμείνει στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο, η προκάτοχος της Μιζράχι στο υπουργείο αυτό, Μίλα Τσάροφσκα, η οποία προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, είχε καλύψει την πινακίδα αυτή με ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η νέα ονομασία της χώρας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο όμως αφαιρέθηκε το τελευταίο διάστημα.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024