Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: «Η Τουρκία δεν τηρεί τις συμφωνίες που συνήψε για τη Συρία»

Ρωσία: «Η Τουρκία δεν τηρεί τις συμφωνίες που συνήψε για τη Συρία»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε επίσης ότι η Μόσχα παραμένει προσηλωμένη στις συμφωνίες που υπέγραψε από κοινού με την Άγκυρα

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι η Τουρκία δεν τηρεί τις συμφωνίες που σύναψε με την Μόσχα για την εξουδετέρωση μαχητών στην Ιντλίμπ της Συρίας, και ότι συνεχίζονται οι «απαράδεκτες» επιθέσεις μαχητών στις συριακές και τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε επίσης ότι η Μόσχα παραμένει προσηλωμένη στις συμφωνίες που υπέγραψε από κοινού με την Άγκυρα.

Η ανακοίνωση αυτή του Κρεμλίνου έρχεται λίγη ώρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

Της συνομιλίας των δύο ηγετών είχε προηγηθεί η επίθεση του Τούρκου ηγέτη κατά της Ρωσίας, την οποία κατηγόρησε πως «συμμετέχει στη σφαγή αμάχων στη βορειοδυτική Συρία», καθώς και η οργισμένη αντίδρασή του εναντίον του Άσαντ τον οποίο απείλησε πως «η Τουρκία θα πλήττει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις όπου τις συναντά στη βόρεια Συρία, αν πληγεί και άλλος Τούρκος στρατιώτης, και μπορεί να κάνει και χρήση αεροπορικής ισχύος».

«Το καθεστώς και οι ρωσικές δυνάμεις (…) που το υποστηρίζουν επιτίθενται αδιάκοπα σε αμάχους, διαπράττουν σφαγές και αιματοχυσίες», είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να απωθήσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου πέραν των τουρκικών θέσεων παρατήρησης στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.

«Θα το πράξουμε χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε απαραίτητα μέσα, στον αέρα ή στο έδαφος», τόνισε ο Τούρκος ηγέτης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024