Γκάφα ολκής έκαναν οι γιατροί σε νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, καθώς επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα από κοροναϊό, αφού πρώτα του είχαν δώσει… εξιτήριο.

Πρόκειται για έναν από τους Αμερικάνους που επαναπατρίστηκαν από την πόλη Ουχάν, από όπου και ξεκίνησε ο φονικός κοροναϊός.

Ο άνδρας είχε μολυνθεί από τον ιό, ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να το διαπιστώσουν γρήγορα με αποτέλεσμα να του δώσουν… εξιτήριο. Σύμφωνα με την Washington Post οι πρώτες εξετάσεις που του έγιναν σε νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο βγήκαν αρνητικές στον νέο κορονοϊό, με αποτέλεσμα ο άνδρας να πάρει εξιτήριο.

Την Δευτέρα, όμως ο ίδιος χρειάστηκε να επιστρέψει πάλι στο νοσοκομείο , καθώς τα αποτελέσματα άλλων εξετάσεων έδειξαν ότι είναι φορέας του ιού.

Η πρωτοφανής «γκάφα» των υγειονομικών αρχών που έδωσαν το εξιτήριο στον ασθενή έχει αρχίσει να κάνει τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Ρωσία: Το πρώτο εξιτήριο μετά από ανάρρωση από τον κοροναϊό

Από την άλλη πλευρά Κινέζα φοιτήτρια του Βιομηχανικού Πανεπιστήμιου της πόλης Τιουμέν, η οποία στις 31 Ιανουαρίου διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό, έγινε καλά και πήρε εξιτήριο, ανακοίνωσε η επικεφαλής της Διεύθυνσης υγείας της περιοχής Τιουμέν Ίνα Κουλικόβα κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν έδειξαν ότι όλα είναι καλά. Σήμερα της δώσαμε εξιτήριο», δήλωσε επίσης η επικεφαλής της αρχής προστασίας του καταναλωτή Γκαλίνα Σαρουχό, διευκρινίζοντας ότι η Κινέζα φοιτήτρια «δεν συνιστά κίνδυνο για τους άλλους».

Μαζί με την φοιτήτρια η οποία είχε προσβληθεί από τον κοροναϊό, είχαν νοσηλευθεί σε νοσοκομείο της Τιουμέν άλλοι τέσσερις Κινέζοι φοιτητές οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί της. «Οι φοιτητές που έφθασαν μαζί της αεροπορικώς, μόλις ολοκληρωθεί η παραμονή τους στην καραντίνα θα πάρουν εξιτήριο, καθώς όλες οι εξετάσεις που έκαναν είναι αρνητικές ως προς τον κοροναϊό», προσέθεσε η Κουλικόβα.

Η Κουλικόβα δήλωσε επίσης ότι η φοιτήτρια αντιμετωπίσθηκε ως ασθενής προσβληθείσα από οξεία αναπνευστική ιογενή λοίμωξη , καθώς η ασθένεια εξελίσσονταν με ελαφριά κλινική μορφή.

Η Κουλικόβα είπε επίσης ότι οι εξετάσεις που έγιναν σε πολίτες που είχαν απομακρυνθεί από την Κίνα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Τιουμέν είναι αρνητικές.

Συνολικά στις 5 Φεβρουαρίου είχαν μεταφερθεί από την Κίνα 144 Ρώσοι πολίτες με δύο στρατιωτικά αεροσκάφη. Όλοι τους θα παραμείνουν επί 14 μέρες σε θεραπευτική μονάδα που βρίσκεται μέσα στο δάσος και σε απόσταση 28 χιλιομέτρων από την πόλη Τιουμέν.

Η Γκαλίνα Σαρουχό, από την πλευρά της, δήλωσε ότι αναλύσεις θα γίνουν και την 10η και 12η ημέρα της παραμονής τους και σε περίπτωση που είναι αρνητικές οι ασθενείς θα μπορούν να πάρουν εξιτήριο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο