Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : «Εμβληματική» η επικείμενη μεταρρύθμιση του κράτους

Μητσοτάκης : «Εμβληματική» η επικείμενη μεταρρύθμιση του κράτους

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το επίπεδο των αρμοδιοτήτων πρέπει να ξεκαθαριστεί ανάμεσα στο κεντρικό κράτος, στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, στις περιφέρειες τους δήμους, κάτι το οποίο θα συνιστά και την εμβληματική μας μεταρρύθμιση των επόμενων έξι μηνών».

Με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο αξιολόγησης του έργου των υπουργείων.

Κύριο θέμα της συνάντησης, η εμβληματική -όπως τη χαρακτήρισε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης- μεταρρύθμιση του κράτους.

Όπως είπε ο πρωθυπουρός απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών: «Χαίρομαι που σας υποδέχομαι για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου να συζητήσουμε για τη δημόσια διοίκηση, για το επίπεδο των αρμοδιοτήτων το οποίο πρέπει να ξεκαθαριστεί ανάμεσα στο κεντρικό κράτος, στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, στις περιφέρειες τους δήμους, κάτι το οποίο θα συνιστά και την εμβληματική μας μεταρρύθμιση των επόμενων έξι μηνών».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αντικείμενο συζήτησης είναι ζητήματα που αφορούν ειδικά τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και αυτά της διαχείρισης του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης.

«Εμπιστευόμαστε τον Έλληνα δημόσιο λειτουργό και θέλουμε να του δώσουμε περισσότερα κίνητρα και περισσότερα εργαλεία για να κάνει καλά τη δουλειά του», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι μόλις χθες τέθηκε σε εφαρμογή η εμβληματική μεταρρύθμιση του Επιτελικού Κράτους που αφορά στη δυνατότητα που δίνεται στους Γενικούς Διευθυντές να εκδίδουν ατομικές διοικητικές πράξεις, κάτι που όπως είπε, αποτελεί τεράστια τομή και αποκομματικοποιεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Κράτος.

Προγραμματίζονται 9 νομοθετικές παρεμβάσεις

«Σας καταθέτουμε τον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου ο οποίος περιλαμβάνει και την ιστορική μεταρρύθμιση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού που σχεδόν ομόφωνα η Βουλή ψήφισε», είπε από την πλευρά του υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Είπε, επίσης, ότι περιλαμβάνει 5 νομοθετικές πρωτοβουλίες που συνέβαλαν στην ενίσχυση της αυτοδιοίκησης, των Θεσμών και της ποιότητας της ζωής των πολιτών, και 70 προγράμματα και δράσεις που είχαν συμβολή στην προσπάθεια της κυβέρνησης για οικονομική ανάπτυξη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατέθεσε και τον προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών ο οποίος προβλέπει 9 σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις και 90 πρωτοβουλίες.

«Θα επιτύχουμε την ίδια μεγάλη συναίνεση ώστε η μεγάλη μεταρρύθμιση για το Κράτος να γίνει με την ίδια μεγάλη συναίνεση σε όφελος της ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024