Στο Τόκιο βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα τρεις υφυπουργοί της κυβέρνησης, οι κ.κ. Φραγκογιάννης, Θωμάς, Τσακίρης και μαζί τους ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλεξ Πατέλης και ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Διπλωματίας, Γρηγόρης Δημητριάδης – καμία σχέση με τον Δημητριάδη του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», είχαν συνολικά δεκαπέντε συναντήσεις με θηριώδη τραπεζικά και επιχειρηματικά σχήματα, όπου παρουσιάστηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Σε μια από αυτές, ο επικεφαλής της Sumitomo Chemical με κεφαλαιοποίηση 8 δισ. δολάρια και 33.000 εργαζομένους ξεκαθάρισε εξαρχής ότι η εταιρεία του δεν έχει στο στρατηγικό επενδυτικό της πλάνο την Ελλάδα.

Ο Κώστας Φραγκογιάννης με ευγένεια αντέτεινε ότι η ανταγωνίστριά της Pfizer αποφάσισε αντιθέτως να επενδύσει στη Θεσσαλονίκη και να δημιουργήσει εκεί ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων που προτίθεται να εγκαταστήσει σε όλον τον κόσμο.

Αυτομάτως η στάση του γιαπωνέζου μάνατζερ άλλαξε. Αρχισε να κρατάει σημειώσεις, να αναζητεί λεπτομέρειες, για να ζητήσει στο τέλος αναλυτικά στοιχεία της αμερικανικής επένδυσης. Ο ανταγωνισμός, βλέπετε, κινεί εν τέλει το ενδιαφέρον και τις υποθέσεις βεβαίως.

Γράψτε το σχόλιο σας