Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σαν φυλακισμένος σε μια νεκρή πόλη» - Ο Έλληνας που επέστρεψε από την Ουχάν αφηγείται στο in.gr

«Σαν φυλακισμένος σε μια νεκρή πόλη» – Ο Έλληνας που επέστρεψε από την Ουχάν αφηγείται στο in.gr

Πώς ήταν οι μέρες στην Κίνα, πώς αντέδρασε όταν του ανακοίνωσαν πως γυρνάει και τι γίνεται τώρα!

«Ήταν λες και περπατάω στην Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο!».

Αυτό ήταν το πρώτο παράδειγμα που έδωσε ο Γιάννης Μερσινιάς, ο Έλληνας που νοσηλεύεται στο «Σωτηρία» μετά την περιπετειώδη επιστροφή του από μία πόλη κοντά στην Ουχάν όπου και πρωτοξέσπασε ο φονικός ιός.

Ο επιχειρηματίας εξήγησε στο in.gr πως όταν αποφάσισε να επισκεφτεί την Κίνα για επαγγελματικούς λόγους γνώριζε για τον κοροναϊό και μάλιστα παρακολουθούσε στενά το θέμα, ωστόσο δεν περίμενε πως θα πάρει τέτοια έκταση, σε σημείο μάλιστα που δεν θα μπορούσε να επιστρέψει έτσι εύκολα στην πατρίδα του.

Η ζωή σε μία έρημη πόλη

Παρ΄όλο που έμεινε αρκετές μέρες εκεί, ο ίδιος τόνισε πως δεν είδε την κατάσταση να χειροτερεύει επικίνδυνα στην πόλη Yichang εξαιτίας του κοροναϊού.

«Οι άνθρωποι έμεναν στα σπίτια τους και όσοι έβγαιναν πήγαιναν κυρίως σούπερ μάρκετ. Όλοι φορούσαν προστατευτικές μάσκες. Δεν είδα έξαλλα περιστατικά, όπως μετέδωσαν στην τηλεόραση» τόνισε ο επιχειρηματίας, ο οποίος εξοπλίστηκε με αρκετή ψυχραιμία και υπομονή όσο παρέμενε κλεισμένος στο ξενοδοχείο του όπως και τον συμβούλευσαν μία πρωία οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου που διέμενε.

Τι του έκανε περισσότερο εντύπωση εκεί

Σχετικά για τον τρόπο που αντιμετώπισε η Κίνα το θέμα του κοροναϊού, ο Γιάννης Μερσινιάς τόνισε πως αυτό που του έκανε εντύπωση είναι πως μία μέρα ξύπνησε και είχαν κλείσει τα πάντα.

Ήταν ουσιαστικά εγκλωβισμένος σε μία πόλη χωρίς προοπτική διαφυγής.

Οι αρχές είχαν κλείσει τους δρόμους. Το ίδιο ίσχυε για το αεροδρόμιο και τους σταθμούς.  Ήταν σε μία άτυπη καραντίνα και δεν μπορούσε κανείς να κάνει τίποτα γι΄αυτό πέρα από το να περιμένει.

«Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Κίνα προσπαθούσαν να μας κρατήσουν ήρεμους τους πολίτες. Δεν ήταν όλοι τόσο πανικοβλημένοι όσο νομίζετε. Μόνο μερικά βιντεάκια που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο έδειχναν ακραίες καταστάσεις τις οποίες εγώ προσωπικά δεν έζησα», τόνισε ο κ. Μερσινιάς.

Η μέρα που του ανακοίνωσαν πως γυρνάει Ελλάδα

Ωστόσο αυτό που σίγουρα θα κάνει καιρό να ξεχάσει είναι η μέρα που του τηλεφώνησαν και του ανακοίνωσαν πως επιτέλους θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Ένιωσα τόση χαρά όταν μου ανακοίνωσαν από το προξενείο πως θα επιστρέψω στην Αθήνα. Πραγματικά έγιναν τόσο άρτια συντονισμένες προσπάθειες ώστε να γυρίσουμε όλοι στις πατρίδες μας που μόνο μπράβο μπορώ να πω σε όσους συμμετείχαν σε αυτό. Έλληνες και Ευρωπαίους» ανέφερε ο κ. Μερσινιάς.

Όσο για την εθελούσια καραντίνα στην οποία βρίσκεται τώρα, ο επιχειρηματίας τόνισε πως έτσι έπρεπε να γίνει κι έτσι έγινε.

Η 14ημερη καραντίνα στο «Σωτηρία»

«Καλύτερα να περάσω τις επόμενες μέρες σαν της Κίνας, κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, παρά να μπουν σε κίνδυνο δικοί μου άνθρωποι» σχολίασε ο ίδιος στο in.gr, προσθέτοντας πως θεωρεί πως όσο περνάει ο καιρός τόσο θα υποχωρεί ο κοροναϊός στην Κίνα.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως η 14ήμερη καραντίνα δεν έχει κάνει ούτε στο ελάχιστο τον Γιάννη Μερσινιά να χάσει το κέφι του.

Άλλωστε όπως τόνισε οι δουλειές του τρέχουν και η τεχνολογία τον βοηθά να επικοινωνεί ανά πάσα ώρα και στιγμή με τα αγαπημένα το άτομα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024