Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κόμπι: Δεν υπήρχε μηχανικό πρόβλημα στο μοιραίο ελικόπτερο

Κόμπι: Δεν υπήρχε μηχανικό πρόβλημα στο μοιραίο ελικόπτερο

Τι αναφέρουν οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας.

Η εξέταση και η ανάλυση των συντριμμιών του ελικοπτέρου, που συνετρίβη στις 26 Ιανουαρίου στην Καλιφόρνια, με τραγικό απολογισμό εννέα νεκρούς, μεταξύ των οποίων ο Κόμπι Μπράϊαντ και η 13χρονη κόρη του, Τζιάνα, απέδειξαν ότι ο κινητήρας του αεροσκάφους δεν είχε παρουσιάσει μηχανικό πρόβλημα.

Αυτό επισημαίνεται σε σχετικές αναφορές της επιτροπής ασφάλειας των μεταφορών (NTSB), με τους ερευνητές να υποστηρίζουν πως «Όλα τα σημαντικά στοιχεία του ελικοπτέρου βρέθηκαν γύρω από τα συντρίμμια.

Η εξέταση των τμημάτων του ρότορα, κατέστησε δυνατή την αναγνώριση ζημιών σύμφωνα με μια περιστροφή που προκαλείται από τον κινητήρα κατά την στιγμή της πρόσκρουσης. Ορατά τμήματα των κινητήρων, δεν έδειξαν κανένα ανεξέλεγκτο εσωτερικό ελάττωμα ή κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή».

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα ευρήματα, αποτελούν μία σύνοψη των αρχικών πορισμάτων, καθώς η τελική έκθεση, που θα προσδιορίζει τα αίτια της σύγκρουσης, δεν θα δημοσιοποιηθεί για τουλάχιστον ένα έτος.

Το μοιραίο αεροσκάφος, ένα Sikorsky S-76B, συνετρίβη στις 26 Ιανουαρίου, με πιθανότερη αιτία της τραγωδίας την πυκνή ομίχλη. Το ελικόπτερο, είχε απογειωθεί από το Newport Beach (περίπου 60 χιλιόμετρα νότια του Λος Άντζελες), όπου διέμενε ο θρύλος του ΝΒΑ, με προορισμό την Ακαδημία Mamba, ένα αθλητικό κέντρο ιδιοκτησίας του, που βρίσκεται 135 χιλιόμετρα μακριά.

Το αεροσκάφος δεν είχε «μαύρο κουτί», καθώς κάτι τέτοιο δεν απαιτείται σε αυτού του είδους τα ελικόπτερα. Επίσης, δεν διέθετε συναγερμό υψομέτρου, όπως έχει συστήσει επανειλημμένα να συμβαίνει, η NTSB στην αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024