Μια βόλτα εάν κάνετε από το Προεδρικό Μέγαρο, θα δείτε κινητικότητα σε… κούτες.

Μαθαίνω -αναφέρει ο «Βηματοδότης»– ότι ένας από τους συνεργάτες του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κώστας Μελισσόπουλος, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου, δήλωσε ότι αποχωρεί με την αποχώρηση του κ. Παυλόπουλου από την Προεδρία.

Εν αναμονή των νέων στο Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μαθαίνω ότι εκεί εργάζονται έξι συν ένα άτομα, τα οποία δεν κρίθηκαν αρκετά – και τι έκαναν, νομίζετε, για να βγαίνουν οι βάρδιες;

Απέσπασαν από το στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας δύο γυναίκες υπαξιωματικούς, μία του Στρατού Ξηράς και μία του Πολεμικού Ναυτικού, για να συμπληρώνουν τις βάρδιες. Μαζί με τις γυναίκες υπαξιωματικούς υπηρετούν συνολικά εννέα.

Στην αρχή της θητείας του νυν Προέδρου είχαν υπηρετήσει στο Γραφείο Τύπου ακόμα δύο δημοσιογράφοι. Ο ένας αποχώρησε στην πορεία, ενώ ο συνάδελφος Μάρκος Μουζάκης απεβίωσε.

Οι συνεργάτες του Προέδρου μου λένε ότι ο κ. Παυλόπουλος εξακολουθεί να εργάζεται στο γραφείο του (και μάλιστα τις περισσότερες φορές έως τις πρωινές ώρες), ωσάν να μην άλλαξε τίποτε. Κάνει τις επαφές του, γράφει τις ομιλίες του και κάνει τα τηλεφωνήματά του. Για παράδειγμα, ετοιμάζεται για την ομιλία του, τη Δευτέρα, στην Κομοτηνή, όπου θα τον ανακηρύξουν επίτιμο δημότη στον Δήμο Μαρωνείας- Σαπών.

Πρόκειται να παραδώσει την Προεδρία σε μια ειδική τελετή στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 13 Μαρτίου. Αυτή η ημερομηνία (Παρασκευή και 13) είναι για τους προληπτικούς. Μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ρωτήθηκε σε μια ραδιοφωνική εκπομπή εάν η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει την ημερομηνία ορκωμοσίας της νέας Προέδρου ώστε να μην γίνει 13 και Παρασκευή. Και ιδού τι απάντησε: «Είπαμε ότι εμείς στην κυβέρνηση κάνουμε… ανατροπές».