Αντιμετώπιζε λοιπόν προχθές η ΑΕΚ την Ανβιλ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League, έπαιζαν οι συνήθεις ύποπτοι και αίφνης σκάει μύτη και ο Ρογκαβόπουλος!

Ο Νίκος ο Ρογκαβόπουλος, ο γιος του συνονόματου πατέρα του που κάποτε ως παίκτης του Ηλυσιακού πηδούσε στον… Θεό και ανιψιός του κοσμηματοπώλη Αλέξανδρου Ρογκαβόπουλου, ο οποίος σκόρπισε έναν σκασμό λεφτά σε αυτή την ομάδα και κουβάλησε κιόλας για το… εφάπαξ κάμποσες θρυλικές φιγούρες του ελληνικού μπάσκετ… Γκούμας, Καστρινάκης, Κοκολάκης, Παπαγεωργίου, Βίδας και δεν συμμαζεύεται…

Το θέμα όμως δεν είναι ούτε ο μπαμπάς ούτε ο θείος: το θέμα είναι ο γεννημένος στις 27 Ιουνίου του 2001 φόργουορντ, ο οποίος ξεφουκάρωσε τα ταλέντα του, που δεν είναι και λίγα, ούτε ευκαταφρόνητα. Δεν είναι λίγα, αλλά παραμένουν ακριβοθώρητα, όπως άλλωστε συμβαίνει με πολλά παιδιά της ηλικίας του, που δυστυχώς ωριμάζουν πιο αργά απ’ ό,τι συμβαίνει στο εξωτερικό.

Πριν από τέσσερα χρόνια το μειράκιον του Δούκα έπεσε στα ραντάρ της Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα βρέθηκε με το στιλό στο χέρι για να υπογράψει συμβόλαιο.

Εν τέλει έκατσε στα (ελληνικά) αβγά του και μερικούς μήνες αργότερα έγινε κι ελόγου του ένα φανταχτερό στολίδι στο παιδομάζωμα της μάνας ΑΕΚ! Μέχρι τώρα ο Ρογκαβόπουλος είχε κάποιες περιορισμένες εμφανίσεις, που λένε και οι καλλιτέχνες, αλλά τον τελευταίο καιρό (απόντος κιόλας του τραυματία Λάνγκφορντ) φαίνεται να μπαίνει για τα καλά στην εξίσωση κάνοντας σούμα 27 πόντους σε 43 λεπτά συμμετοχής απέναντι στον Κολοσσό, στο Περιστέρι και στην Ανβιλ, μάλιστα προχθές μοιράστηκε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με τον Λίνο Χρυσικόπουλο! Εστω και με… χρονοκαθυστέρηση ο Ρογκαβόπουλος σκάει από το αβγό του και μένει να φανεί εάν βρήκε τον κανόνα ή εάν όσα καλά τού συνέβησαν εσχάτως θα αποδειχθούν η εξαίρεση σε αυτόν! Ο νεανίας της ΑΕΚ δεν έχει λόγο να νιώθει σαν να έπιασε μέσα σε λίγες μέρες τον παπά από τα γένια! Σε τέτοιες περιπτώσεις αρπάζεις τις ευκαιρίες, σκύβεις το κεφάλι, δουλεύεις πιο σκληρά και αφήνεις να φλυαρούν τα έργα σου…