Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρουβίκωνας: Καρέ - καρέ η παρέμβαση στο σπίτι του Πορτοσάλτε

Ρουβίκωνας: Καρέ – καρέ η παρέμβαση στο σπίτι του Πορτοσάλτε

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του σπιτιού του Άρη Πορτοσάλτε, ενώ πέταξαν τρικάκια, κατηγορώντας τον δημοσιογράφο για «ακροδεξιές απόψεις» και για «φασίστα της διπλανής πόρτας».

Συνθήματα στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε έγραψε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» το βράδυ της Πέμπτης.

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του σπιτιού του Άρη Πορτοσάλτε, ενώ πέταξαν τρικάκια, κατηγορώντας τον δημοσιογράφο για «ακροδεξιές απόψεις» και για «φασίστα της διπλανής πόρτας».

Ο Ρουβίκωνας ανήρτησε κείμενο ανάληψης ευθύνης, ενώ δημοσιοποίησε φωτογραφίες και βίντεο από το περιστατικό.

Η παρέμβαση προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από πολιτικούς και δημοσιογράφους.

«Εμείς θα απαντήσουμε στον κυβερνητικό τελάλη Πορτοσάλτε ότι η ώρα για να φοβάται κι αυτός και το ακροδεξιό σινάφι του, δεν έχει έρθει ακόμα. Το μίσος του για εμάς είναι τιμή», αναφέρει, επίσης, το κείμενο ανάληψης ευθύνης.

«Δεν είναι όργανο του κράτος ο Ρουβίκωνας»

«Δεν θέλω να σκεφτώ το επόμενο στάδιο» είπε ακόμη ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ σημειώνοντας ότι «δέκα χρόνια ζω αυτή την ιστορία, έχουν καταστραφεί περιουσιακά στοιχεία, έχουν χαλάσει αυτοκίνητο μας».

Σχολίαζοντας ορισμένες εκ των αντιδράσεων, κυρίως στα social media, παρατήρησε ότι «υπάρχουν κάτι φιρφιρίκοι που θέλουν να πουν ότι είμαστε με τον Ρουβίκωνα αλλά δεν το γράφουν και λένε σιγά μωρέ για μια μπογιά. Για να δούμε τι θα συνέβαινε σε μια τέτοια περίπτωση στο δικό τους σπίτι».

«Κανείς δεν δικαιούται να πάει στο σπίτι κανενός, δεν είναι όργανο του κράτος ο Ρουβίκωνας. Όταν υπάρχει αυτή η παρέμβαση είναι τρομοκρατία, γράψτε το στο νόμο» συμπλήρωσε.

Στην πρώτη του αντίδραση ο Άρης Πορτοσάλτε έγραψε στο Twitter για το περιστατικό εκφοβισμού: «Τα φασιστικά τάγματα εφόδου του Ρουβίκωνα σε τρομοκρατική επιδρομή απόψε στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Η Δημοκρατία σε κίνδυνο..».

ΝΔ: Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν τρομοκρατούν κανέναν

Για «θρασύδειλους τραμπούκους» έκανε λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι η μάχη κατά της ανομίας θα συνεχιστεί.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε. Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν τρομοκρατούν κανέναν. Συνεχίζουμε με σχέδιο, επιμονή και αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της ανομίας», ανέφερε η ΝΔ.

Πέτσας: Φασιστική επίθεση σε όλα όσα θέλουμε να προστατεύσουμε

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε ότι πρόκειται για «φασιστική επίθεση» σε «όλα όσα θέλουμε να προστατεύσουμε» και «επίθεση στη Δημοκρατία».

Αναρωτήθηκε, παράλληλα, αν η επίθεση θα καταδικαστεί από όλους.

Ραγκούσης: Καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης, καταδίκασε τις πρακτικές αυτές, αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης.

«Ο Ρουβίκωνας στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε; Αποκλείεται, αδύνατον. Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης-όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά-θα τα “είχε τελειώσει τα γκρουπούσκουλα” από τις 8 Ιουλίου! Σε κάθε περίπτωση και σοβαρολογώντας, εμείς για μια ακόμη φορά καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές», έγραψε ο κ. Ραγκούσης.

«Ακραία και χυδαία εκδήλωση φασιστικής νοοτροπίας», κατήγγειλε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ενώ και άλλοι δημοσιογράφοι έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Άρη Πορτοσάλτε.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024