Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Κύπελλο δεν μειώνει τη λάμψη του υπουργού σταρ...

Το Κύπελλο δεν μειώνει τη λάμψη του υπουργού σταρ…

Τα ματς του Κυπέλλου δεν είχαν πάντως ως αποτέλεσμα να μπει σε δεύτερη μοίρα ο απόλυτος ποδοσφαιρικός σταρ των ημερών, ο υπουργός Επικρατείας και Ποδοσφαίρου Γιώργος Γεραπετρίτης

Μετά τον Ολυμπιακό που έφερε ισοπαλία στη Λαμία, έκανε στο Κύπελλο το στραβοπάτημά της και η ΑΕΚ που αν και προηγήθηκε στο Αγρίνιο νωρίς με τον Σβάρνα δεν κατάφερε να κερδίσει: ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με τον Ντάουντα στην επανάληψη. Η ΑΕΚ πάντως είναι συνηθισμένη στο να προκρίνεται στο δεύτερο ματς ύστερα από ισοπαλία στο πρώτο. Το έκανε και με τον Αστέρα Τρίπολης στον προηγούμενο γύρο.

Πονάει

Στο Αγρίνιο η ΑΕΚ συχνά δυσκολεύεται. Πιο πολύ και από το αποτέλεσμα θα έπρεπε να προβληματίσει ο μυϊκός τραυματισμός του Αλμπάνη – ένας ακόμα. Η ΑΕΚ έχει κάμποσους παίκτες με προβλήματα: ο Λόπεζ, ο Παουλίνιο και ο Ολιβέιρα ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα ενώ γύρισαν τώρα ο Τζιγκρίνσκι κι ο Χουλτ που είχαν κι αυτοί μείνει έξω από θλάσεις.

Απώλειες εξαιτίας μυϊκών τραυματισμών έχει και ο Ολυμπιακός, όμως οι παίκτες του συμμετέχοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ έβγαλαν ένα πρόγραμμα τρομερά βαρύ στο πρώτο μισό της περιόδου: η ΑΕΚ δεν είναι επιβαρυμένη. Είναι σαφές ότι οι αλλαγές προπονητών δεν μπέρδεψαν μόνο την ομάδα τακτικά (ο Καρέρα θέλει να τη μάθει να παίζει λίγο καλύτερη άμυνα, αλλά μεσούσης της περιόδου το πράγμα δεν είναι απλό…), αλλά δημιούργησαν και προβλήματα που σχετίζονται με την εκγύμναση: σίγουρα δεν είναι τυχαίο πως κάθε φορά που αλλάζει ο προπονητής ο Ολιβέιρα π.χ. πονάει. Και παρά τον ερχομό του Αραούχο, χωρίς αυτόν η ΑΕΚ επιθετικά χάνει πολύ.

Η UEFA δεν έχει μνημόνια…

Τα ματς του Κυπέλλου δεν είχαν πάντως ως αποτέλεσμα να μπει σε δεύτερη μοίρα ο απόλυτος ποδοσφαιρικός σταρ των ημερών, ο υπουργός Επικρατείας και Ποδοσφαίρου Γιώργος Γεραπετρίτης. Προχθές με δυο συνεντεύξεις του, μια στο ραδιόφωνο του Σκάι και μια στην ΕΡΤ το βράδυ, ο κύριος καθηγητής προσπάθησε να βάλει μια τάξη στο ζήτημα των ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή στην προσωπική του εμπλοκή με αυτό. Ο Γεραπετρίτης δεν ήταν πολύ κατατοπιστικός για το τι μέλλει γενέσθαι, ωστόσο στο ραδιόφωνο, χάρη στην επιμονή του συναδέλφου Αρη Πορτοσάλτε μας έδωσε μια νέα εκδοχή της τιμωρίας που η κυβέρνηση αποφάσισε για την πολυιδιοκτησία.

«Παρενέβημεν, όχι για να αλλάξουμε την παράβαση αυτή. Παραμένει η παράβαση, άρα πειθαρχικώς ελέγχεται η πολυιδιοκτησία. Μετατρέπεται απλά η ποινή, που προέβλεπε αποκλεισμό από την επαγγελματική κατηγορία, σε μεγάλη αφαίρεση βαθμών και σε διακριτική ευχέρεια να επιβληθεί. Το δικαιοδοτικό όργανο έχει ένα περιθώριο εκτίμησης αναλόγως της βαρύτητας της κάθε περίπτωσης, διότι στην προηγούμενη συνθήκη προβλεπόταν ανελαστικά αποκλεισμός» είπε και πρόσθεσε πως αν συνεχιστεί η σχέση των δύο ομάδων «θα επιβάλλονται ασταμάτητες μειώσεις βαθμών, θα φτάσει η ομάδα να έχει αρνητική βαθμολογία και άρα θα οδηγηθεί σε έκπτωση». Πώς μου ακούστηκε αυτό; Σαν προτροπή στην Ξάνθη να κάνει κάτι εδώ και τώρα με το μετοχολόγιό της και σαν συμβουλή στον κ. Ιωάννη Καλπατζίδη να βρει τρόπο να δείξει ότι δεν είναι πλέον κάτοχος της θυγατρικής της ακριτικής ομάδας. Θα τον ακούσουν τον κύριο καθηγητή; Δεν το γνωρίζω πραγματικά.

Ξάνθη

Πάντως ο Γεραπετρίτης παριστάνει εντέχνως ότι δεν καταλαβαίνει κάποια πράγματα. Μιλά για γνωμοδότηση της ΕΕΑ, χωρίς να εξηγεί ότι αν ποτέ φτάσει να εκδικαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση από αθλητικά δικαστήρια (πράγμα που δεν πιστεύω…) δεν μπορεί να υπάρξει καμία απολύτως ένσταση στη συγκεκριμένη γνωμοδότηση, γιατί η ΕΕΑ είναι το μοναδικό όργανο που έχει την ευθύνη του ελέγχου. Επίσης ο υπουργός μοιάζει να αγνοεί (;) ότι και η δεύτερη επιτροπή που ασχολήθηκε με το θέμα, δηλαδή η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, τιμώρησε την Ξάνθη τελεσίδικα με ανάκληση της άδειας συμμετοχής της στο πρωτάθλημα κι αν δεν ζήτησε τον υποβιβασμό της είναι γιατί η ΕΠΟ έχει αλλάξει τον πειθαρχικό κώδικα.

Παραδόξως κανείς ακόμα δεν έχει πει ότι και οι συγκεκριμένες επιτροπές της ΕΠΟ (δυο τον αριθμό) είναι στημένες – δίνω ιδέες στον Αλέξη Τσίπρα που όπου σταθεί κι όπου βρεθεί λέει ότι για όλα φταίει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που άλλαξε τα μέλη της ΕΕΑ κ.λπ. κ.λπ. Από τον Τσίπρα, που στο τέλος θα εμφανίζεται στο βήμα της Βουλής με τη φανέλα του ΠΑΟΚ για να δείχνει στον Ιβάν Σαββίδη πόσο τον αγαπάει, περιμένω να πει (αν ποτέ μάθει (;) ότι την Ξάνθη την καταδίκασε ήδη και η επιτροπή της ΕΠΟ), ότι η Ξάνθη φταίει για όλα: έχει αγοράσει κρυφά τον ΠΑΟΚ ή την έχει βάλει ο Αυγενάκης να το κάνει. Το δεύτερο μου φαίνεται καλύτερο.

Τίποτα

Ο Γεραπετρίτης προχθές είπε πάρα πολλά δεν είπε όμως τίποτα για την ταμπακιέρα, δηλαδή τι του είπαν στην Νιόν. Γιατί δεν είπε τίποτα; Γιατί δεν του είπαν τίποτα από αυτά που ήθελε ν ακούσει! Η UEFA δεν έχει ένα εγχειρίδιο διεξαγωγής πρωταθλημάτων για να του το δώσει και να το φέρει πίσω σαν να είναι οι Δέκα Εντολές του Μωυσή. Στη συζήτηση του εξήγησαν ότι υπάρχουν διάφορα μοντέλα οργάνωσης πρωταθλημάτων και του τόνισαν ότι η επιλογή για το τι θέλει να κάνει μια χώρα ανήκει στην ίδια: η UEFA δεν επιβάλλει μοντέλα και φυσικά δεν συντάσσει μνημόνια.

Ατζέντα

Αν συνεχιστεί αυτού του είδους η τακτική θα εκτεθεί και ο Πρωθυπουργός: μου μοιάζει δεδομένο. Τι θα έπρεπε να κάνει ο υπουργός για να μην τον εκθέσει; Κάτι απλό: να ζητήσει από τους Ευρωπαίους τη δημιουργία μιας task force ικανής να συζητήσει για τα πάντα δημιουργώντας αυτό που κυρίως λείπει, δηλαδή μια ατζέντα. Οι συνομιλητές του υπουργού στη Νιόν μιλάνε για ένα άνθρωπο με μεγάλη θέληση, καλές προθέσεις κι αποφασιστικότητα. Αλλά που εκπροσωπεί μια κυβέρνηση που δεν ξέρει τι θέλει.

Mister

Να είναι καλά πάντως ο Γεραπετρίτης: χάρη σε αυτόν μίλησα χθες ύστερα από πολύ καιρό και με τον Ντέμη Νικολαΐδη στον οποίο ευχήθηκα κάθε επιτυχία και του υποσχέθηκα πως αν με το καλό γίνει υφυπουργός Ποδοσφαίρου (υπό τον Γεραπετρίτη) θα τον στηρίξω. Μου ζήτησε να κόψω την πλάκα και με παρακάλεσε να γράψω πως η θέση του είναι ότι τα ματς πρέπει να παίζονται στα γήπεδα και να μην κρίνονται στα χαρτιά, αλλά και ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. «Εγώ δεν θέλω διακοπές αγώνων, θέλω τα ματς να τελειώνουν και να υπάρχει αποτέλεσμα, δηλαδή κάποιος να κερδίζει και κάποιος να χάνει. Αλλά αν κάποιος παραβαίνει τον νόμο ας κάνουν ό,τι προβλέπεται: ας τον υποβιβάζουν, ας του αφαιρούν βαθμούς κ.λπ.» μου είπε. Το καταγράφω. Τον ρώτησα και τι συζητάει με την κυβέρνηση. Μου είπε «Ιndians Never Talk». Οσο αυτό το παιδί μεγαλώνει τόσο πιο πολύ μοιάζει με τον Mister Μάνο Μαυροκουκουλάκη…

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024