Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων : Συνεργασία και διάλογος ως αντίδοτο στην πόλωση

Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων : Συνεργασία και διάλογος ως αντίδοτο στην πόλωση

Ανακοίνωση για την έκρυθμη κατάσταση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου εξέδωσε το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

Ανακοίνωση για την έκρυθμη κατάσταση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου εξέδωσε το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

Η οργάνωση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και καλεί σε συνεργασία και διάλογο για να αποφευχθεί η πόλωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κατάσταση στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου κι ειδικότερα στη Λέσβο, είναι εξόχως ανησυχητική και τα περιστατικά των τελευταίων ημερών επιτείνουν ακόμη περισσότερο την αγωνία μας. Ο υπερπληθυσμός στη δομή της Μόριας κι όχι μόνο, σε συνδυασμό με τις αφόρητες καθημερινές συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, έχουν προκαλέσει ένα μεγάλο κλίμα πόλωσης κι έντασης το οποίο πυροδοτείται, ακόμη, παραπάνω από την ακραία ρητορική που πηγάζει κι αναπαράγεται, πλέον, από πολλές πλευρές.

Η ελληνική Πολιτεία πρέπει να εργαστεί δίνοντας άμεσα λύσεις συνολικού χαρακτήρα, χωρίς, όμως, επ’ ουδενί να προβαίνει σε οποιαδήποτε έκπτωση απέναντι στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι εντάσεις κι η ακραία πόλωση απειλούν να διαιρέσουν μία κοινωνία που τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια στέκεται με αξιοπρέπεια στο ύψος των περιστάσεων. Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να ρίξουν τους τόνους και να έρθουν σε διάλογο, καθώς η κατάσταση είναι έκρυθμη. Η πολυπλοκότητα, μάλιστα, των ζητημάτων απαιτεί μία διευρυμένη κι ολιστική αντιμετώπιση κι όχι μονομερείς ενέργειες. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Όλοι όσοι διατηρούν συναίσθηση της ευθύνης και των δυσκολιών της συγκυρίας, οφείλουν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν τα προβλήματα στην πραγματική τους βάση.

Έτσι, λοιπόν, καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συμβάλλουν με τη γνώση και την εμπειρία τους και να δημιουργήσουν από κοινού ένα ευρύ πεδίο συνεργασίας για να δοθούν, επιτέλους, λύσεις τόσο σε βραχυπρόθεσμο, όσο και σε μακροπρόθεσμο διάστημα. Καλούμε την ελληνική Πολιτεία στη δημιουργία κοινών πλαισίων συνεργασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων, ούτως ώστε να γεφυρωθούν κι όχι να μεγιστοποιηθούν τα προβλήματα.

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων πιστεύει ακράδαντα ότι τα ζητήματα που προκύπτουν δεν είναι μόνο εθνικού, αλλά πολύ περισσότερο ευρωπαϊκού, ακόμη και διεθνούς ενδιαφέροντος. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να σταματήσουμε να επιδιώκουμε τη συνεργασία και το διάλογο τόσο στο εθνικό, όσο και στο ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Τα ζητήματα αυτά μας αφορούν όλους.

Πρέπει να δράσουμε άμεσα.

Καθώς οι συνέπειες είναι από καιρό ορατές.»

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024