Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision 2020: Πόσο θα κοστίσει η ελληνική συμμετοχή;

Eurovision 2020: Πόσο θα κοστίσει η ελληνική συμμετοχή;

Tο ποσό που θα δώσει η ΕΡΤ για τη φετινή ελληνική συμμετοχή στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision

Σε πυρετό προετοιμασίας για τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2020, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, βρίσκεται η Ελλάδα.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη με το τραγούδι «Supergirl» θα είναι εκείνη που θα  εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό, 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τις 12 έως και τις 16 Μαΐου.

Η σχετική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ , ενώ σχετική ανάρτηση πραγματοποίησε και η ίδια η  Στεφανία Λυμπερακάκη στο Instagram.

View this post on Instagram

OMG FINALLY I can confirm the rumours that have been going around for a while now: YESSS I will proudly represent my country GREECE in the Eurovision Song Contest 2020 in Rotterdam!! It's so crazy to realize that this dream has actually come true!! Many thanks to ERT for giving me this opportunity! I hope to make my fellow Έλληνες and also all Nederlanders so proud! I will go for it 100% and I will not let you down!! 🧡 ••• Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι κι εγώ να το πιστέψω, αλλά μπορώ επιτέλους να επιβεβαιώσω τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και αρκετές εβδομάδες! Ναι, θα είμαι η εκπρόσωπος της χώρας μου στη φετινή Γιουροβίζιον στο Ρότερνταμ και ευχαριστώ πάρα πολύ την ΕΡΤ που έκανε το πιο τρελό μου όνειρο πραγματικότητα!! Αν και γεννήθηκα στην Ολλανδία, έρχομαι κάθε χρόνο στην Ελλάδα και τη λατρεύω όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Υπόσχομαι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και να σας κάνω υπερήφανους!! 💙 ••• #ESC2020 #Eurovision #Greece #ERT #SUPERG!RL

A post shared by Stefania (@stefania_) on

Πόσο θα κοστίσει η ελληνική συμμετοχή στην Eurovision

Παράλληλα, εγκρίθηκε το προϋπολογισμένο κόστος της ΕΡΤ για την συμμετοχή μας στον 65ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού. Σύμφωνα με στοιχεία που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, το ποσό ανέρχεται στα 337.058 ευρώ, συν ΦΠΑ και φόρους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το κόστος της ελληνικής συμμετοχής

«Στην Αθήνα, σήμερα, 3 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» («ΕΡΤ ΑΕ») ζήτησε από τα υπόλοιπα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τη λήψη απόφασης επί των κατωτέρω θεμάτων δια περιφοράς του πρακτικού.

Στην πρόσκλησή του αυτή ανταποκρίθηκαν όλα ανεξαιρέτως τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ακολούθως το πρακτικό υπογράφεται από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, Πρόεδρο του ΔΣ, Γεώργιο Γαμπρίτσο, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Νικόλαο Ελματζιόγλου, Ιωάννα Στεφανάκη, Δημήτριο Παπαδημητρίου και Αριστοτέλη Μεταξά, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Του εν λόγω πρακτικού έλαβε γνώση ο κ. Βασίλειος Πατσιαντός, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών και η κα Ελισάβετ Βιδάλη Κελαγιάννη, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θέμα 1ο: Προϋπολογισμός Eurovision 2020. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη το από 24.01.2020 πρακτικό συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας EUROVISION 2020 και την εισήγηση της Διευθύντριας Διεθνών Σχέσεων με αρ. πρωτ. : 2/31.01.2020, σχετικά με τον 65 ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ από τις 12 έως τις 16 Μαΐου 2020, αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει:

Το προϋπολογιζόμενο κόστος για την ελληνική συμμετοχή στον 65ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ύψους 337.058,00 € πλέον ΦΠΑ και φόρων, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο στην εισήγηση κοστολόγιο και τη δυνατότητα μεταφοράς ποσών από κατηγορία σε κατηγορία του εγκριθέντος προϋπολογισμού εφόσον δεν μεταβάλλεται η συνολική δαπάνη.

Η ΕΡΤ ΑΕ θα μεταδώσει απευθείας τους δύο ημιτελικούς (12 και 14 Μαΐου), τον τελικό του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού (16 Μαΐου) και την εκπομπή για την παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής. Ο Γενικός Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών ορίζεται ως δευτερεύων διατάκτης για την έκδοση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης (ΑΑΥ).

Την ανάθεση της εκπροσώπησης της χώρας στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στην Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania Liberakakis), σύμφωνα με την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση της Ομάδας Εργασίας EUROVISION 2020 και τη συνεργασία με την εταιρία K2ID PRODUCTIONS LIMITED που εκπροσωπεί την καλλιτέχνιδα. Εξουσιοδοτείται ο Διευθύνων Σύμβουλος να διαπραγματευτεί τους ειδικότερους όρους της συμφωνίας και να υπογράψει τη σύμβαση με την ανωτέρω καλλιτέχνιδα ή τους εκπροσώπους της».

Ποια είναι η Στεφανία Λυμπεράκη

Η 17χρονη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία, και συγκαταλέγεται ήδη στα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα της γενιάς της με δυναμική μουσική, τηλεοπτική και online παρουσία που της έχουν χαρίσει τον τίτλο του teen icon.

Η Stefania ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία οκτώ ετών και στα δέκα της χρόνια ξεχώρισε στο δημοφιλές τηλεοπτικό ολλανδικό show «The Voice Kids», διάκριση που της άνοιξε την πόρτα για την εξαιρετική Κρατική Παιδική Χορωδία της Ολλανδίας.

Το 2016 εκπροσώπησε την Ολλανδία στην Eurovision Junior με ερμηνεία που της χάρισε την 8η θέση.

Το πρώτο της single «Stupid Reasons» κυκλοφόρησε το 2018 και έφθασε στην κορυφή (No1) στο Kids Top 20. Toν Μάρτιο του 2019 το δεύτερο single της με τίτλο «Wonder» έγινε το soundtrack της ταινίας κινούμενων σχεδίων «Wonder Park», στην οποία η Stefania χάρισε και τη φωνή της, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το τρίτο της single «Turn Around».

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο πρώτο μέρος του Β΄ Ημιτελικού στις 16 Μαΐου.

https://www.youtube.com/watch?v=CI_-gAsIV_o

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024