Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζεντιλόνι: Πιθανή απόφαση τον Ιούνιο για τα ANFAs

Τζεντιλόνι: Πιθανή απόφαση τον Ιούνιο για τα ANFAs

Προϋπόθεση η τήρηση των δεσμεύσεων ανέφερε ο κοινοτικός επίτροπος

Την ικανοποίησή του για την πρόοδο, που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Παόλο Τζεντιλόνι.

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα ο κοινοτικός επίτροπος ανέφερε ότι μια πρώτη απόφαση για την αλλαγή χρήσης των κερδών από ANFAs και SMPs με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο θα μπορούσε να ληφθεί τον Ιούνιο, υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να κινείται στη σωστή κατεύθυνση και εφόσον συνεχίσουν να τηρούνται οι δεσμεύσεις.

Ο κοινοτικός επίτροπος πρόσθεσε ότι «ο Χρήστος Σταϊκούρας μάς έχει δείξει ότι τηρεί τις δεσμεύσεις του», στέλνοντας έτσι ένα θετικό σήμα αναφορικά με τη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Σταϊκούρας έθεσε όλο το πλέγμα των ελληνικών διεκδικήσεων, λέγοντας ότι «συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις της χώρας, διεκδικούμε όμως περισσότερο δημοσιονομικό χώρο και θα δουλέψουμε δημιουργικά με τους εταίρους για να πετύχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα».

Όπως είπε είναι «ρεαλιστικά αισιόδοξος» ότι η Αθήνα θα πετύχει να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο δημοσιονομικό χώρο για μείωση της φορολογίας.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και η αλλαγή χρήσης των κερδών από ομόλογα, και η μεταφορά υπερπλεονασμάτων σε επόμενες χρήσεις, αλλά και η προώθηση της αναθεώρησης των δημοσιονομικών στόχων.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024