Η αμερικανική Γερουσία αθώωσε πλήρως, όπως αναμενόταν, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην ιστορική δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του, απαλλάσσοντας τον και από τις δύο κατηγορίες, για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Στην κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, ψήφισαν 52 γερουσιαστές υπέρ της αθώωσης και 48 υπέρ της καταδίκης. Έκπληξη αποτέλεσε για πολλούς η ψήφος του Ρεπουμπλικανού Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος έγινε ο πρώτος γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ που ψήφισε υπέρ της καταδίκης προέδρου από το ίδιο κόμμα.

Στην κατηγορία της παρακώλυσης της λειτουργίας του Κογκρέσου, ψήφισαν 53 γερουσιαστές υπέρ της αθώωσης και 47 υπέρ της καταδίκης.

Πρόκειται για ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία. Η δίκη εξάλλου είχε χαρακτήρα εξπρές καθώς δεν ακούστηκαν βασικές μαρτυρίες ούτε επιτράπηκε σε μάρτυρες να καταθέσουν οι ίδιοι από το βήμα της Γερουσίας.

Με την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών, η Γερουσία διέκοψε τη λειτουργία της ως ειδικό δικαστήριο για την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο