Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στη Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου η απόφαση για την επιστροφή αποδοχών λόγω πλαστού πτυχίου

Στη Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου η απόφαση για την επιστροφή αποδοχών λόγω πλαστού πτυχίου

«Πιλότο» για εκατοντάδες  περιπτώσεις καταλογισμού μισθών, που έχουν γίνει μετά τον συνολικό έλεγχο που έγινε στον Δημόσιο τομέα για πλαστά απολυτήρια και πτυχία θα αποτελέσει η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Πιλότο» για εκατοντάδες  περιπτώσεις καταλογισμού μισθών, που έχουν γίνει μετά τον συνολικό έλεγχο που έγινε στον Δημόσιο τομέα για πλαστά απολυτήρια και πτυχία θα αποτελέσει η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κι αυτό γιατί  οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί καλούνται να κρίνουν εάν θα πρέπει ή όχι όσοι απολύονται, λόγω πλαστών τίτλων σπουδών,  να επιστρέφουν τις  αποδοχές που έλαβαν όλο το διάστημα που απασχολήθηκαν στον Δημόσιο τομέα.

Ο Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αντώνιος Νικητάκης πρότεινε  στην μείζονα, 35μελή, Ολομέλεια του Ανωτάτου  Δημοσιονομικού Δικαστηρίου   να απορριφθεί η αίτηση  ακύρωσης κατά  της καταλογιστικής πράξης σε βάρος νοσηλεύτριας με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο της ζητάει, στην πράξη, να επιτρέψει όλο το ποσό των αποδοχών της που είχε λάβει από την ημέρα διορισμού της έως την ημέρα κατά την οποία απολύθηκε (17 χρόνια συνολικά), επειδή αποκαλύφθηκε ότι  προσκόμισε πλαστό πτυχίο Λυκείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά το Δημόσιο καταλόγισε σε  νοσηλεύτρια του κλάδου ΔΕ, το ποσό των 179.000 ευρώ, δηλαδή, αλλά τελικά  επικαλούμενο την αρχή της δίκαιης ισορροπίας και μείωσε το ποσό του καταλογισμού στις 50.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος της νοσηλεύτριας επισήμανε κατά την ακροαματική διαδικασία, ότι η πλαστογραφία ανάγεται στο ότι ο απολυτήριος βαθμός  από «14,33»  πλαστογραφήθηκε στο «20», χωρίς αυτό να έχει όμως επιπτώσεις στους συνυποψήφιους της, οι οποίοι και αυτοί διορίστηκαν.

Το μεγάλο ύψος του καταλογισμού, επισήμανε ο δικηγόρος της νοσηλεύτριας, μετατρέπεται αυτοδικαίως σε κύρωση.

Ο συνήγορος του Δημοσίου (ΝΣΚ) ανέφερε ότι η ίδια η νοσηλεύτρια προκάλεσε τον παράνομο διορισμός της και έτσι σωστά  έγινε ο επίμαχος καταλογισμός.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου  αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024